Nieuws

50 jaar Wapper viering

50 jaar Wapper en dat hebben we gevierd.
Lees meer

BK Tafeltennis 2022

Door enkele afwezigheden en ziektes was Wapper maar vertegenwoordigd met 3 spelers; Patrick De Wilde, Ken Beeckman en Mark Cras. Toch zijn we huiswaarts gekeerd met 3 medailles, wat we toch best wel een succes kunnen noemen.
Lees meer

Marc Vergauwen nieuwe voorzitter van het Belgian Paralympic Committee

Gisteravond 28 april 2022 werden de nieuwe voorzitter en bestuurders van het Belgian Paralympic Committee verkozen naar aanleiding van de Algemene Vergadering van BPC. Marc Vergauwen neemt het voorzitterschap over van Anne d’Ieteren, die na 3 mandaten besliste om de fakkel door te geven.
Lees meer

Laatste nieuws

De viering van 50 jaar Wapper op 11/6/2022 in zaal Boeckenberg was een waar feest! Zie hier het verslag​​​​​​​. TOKYO 2021 - GOUD VOOR PETER GENYN OP DE 100M en ZILVER OP DE 200M. Lees het verslag in onze Paralympics rubriek. Bestel online via TROOPER en Wapper verdient een centje bij. Lees hier hoe je het doet of surf naar https://www.trooper.be/wapper. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Josette Janssens, moeder van Griet Van Nuffel en oma van Joyce Van Noten, beide verantwoordelijk voor het zwemmen. Wapper biedt de familieleden en vrienden haar medeleven aan. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Sven Van Wanrooij. Goud en zilver voor Peter Genyn op het EK 2021 te Polen. Lees er hier alles over. Wommelgem brengt zijn kampioenen in beeld en zo ook Christophe Embrechts als tafeltennisser van Wapper. Foto Wapper heeft een nieuw logo en een nieuwe bus! Wapper Giants, de ploeg van Peter Genyn, is de grote winnaar van onze digitale quiz van 27 maart 2021. Lees hier het verslag. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Charly Van Sande. Charly was een bocciaspeler van Wapper en was ooit Belgisch kampioen als BC1 voetspeler. Lees verder Wapper diende een project in bij Parantee-Psylos en ontving de ‘Award voor jeugdvriendelijke club 2020’. Lees verder in dit artikel. Met droefheid melden wij het overlijden van Pierre Rosseau, vader van Jenny. Lees hier. Veel te vroeg is onze dierbare Johan De Keyser van ons heengegaan. Lees verder. Hier vind je het overlijdensbericht.
Lees meer

Sven Van Wanrooij overleden.

Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Sven Van Wanrooij. Sven was een rolstoelrugby speler bij Wapper en was een zeer gewaardeerde en geliefde sportman en vriend. Het Wapper bestuur en haar leden delen innig medeleven aan de familie en nabestaanden van Sven.
Lees meer

Tokyo 2021 goud voor Peter Genyn op de 100M

Peter Genyn wint gouden medaille op de 100M sprint en verbetert zijn paralympisch record, nadat 45 minuten eerder zijn rolstoel werd gesaboteerd en gelukkig op tijd werd hersteld door zijn team.
Lees meer

Tokyo 2021 zilver voor Peter Genyn op de 200M

De Belgen Peter Genyn en Roger Habsch waren medaillewinnaars op de Paralympische Spelen van Tokio. De twee atleten wonnen respectievelijk zilver en brons op de 200 meter (klasse T51). De gouden medaille werd gewonnen door de Finse Toni Piispanen.
Lees meer

SAVE THE DATES

In deze rubriek vind je de data van activiteiten, zowel sportieve als vriendschappelijke evenementen die in onze club zullen plaatsvinden. ZA 03/12/2022 - Bocciaday 2022
Lees meer

EK 2021 Goud en zilver voor Peter Genyn

Peter Genyn behaalde goud op de 200m en zilver op de 100m op het EK 2021. Proficiat Peter!
Lees meer

Wommelgem kampioen Christophe

Wommelgem brengt zijn kampioenen in beeld en zo ook Christophe Embrechts als tafeltennisser van Wapper.
Lees meer

Charly Van Sande overleden

Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Charly Van Sande. Charly was een bocciaspeler van Wapper en was ooit Belgisch kampioen als BC1 voetspeler. We zullen hem altijd herinneren als een charmante, gedreven en goedlachse vriend en bocciaspeler. Rust in vrede, Charly! Wie wil kan kan op deze link het rouwregister tekenen. Hier vind je het overlijdensbericht.
Lees meer

2020 Wapper jeugdvriendelijke club

Wapper diende een project in bij Parantee-Psylos en ontving de ‘Award voor jeugdvriendelijke club 2020’. Lees verder in dit artikel. Goud en zilver voor Peter Genyn op het EK 2021 te Polen. Lees er hier alles over. Wommelgem brengt zijn kampioenen in beeld en zo ook Christophe Embrechts als tafeltennisser van Wapper. Foto Wapper heeft een nieuw logo en een nieuwe bus! Wapper Giants, de ploeg van Peter Genyn, is de grote winnaar van onze digitale quiz van 27 maart 2021. Lees hier het verslag. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Charly Van Sande. Charly was een bocciaspeler van Wapper en was ooit Belgisch kampioen als BC1 voetspeler. Lees verder Wapper diende een project in bij Parantee-Psylos en ontving de ‘Award voor jeugdvriendelijke club 2020’. Lees verder in dit artikel. Met droefheid melden wij het overlijden van Pierre Rosseau, vader van Jenny. Lees hier. Veel te vroeg is onze dierbare Johan De Keyser van ons heengegaan. Lees verder. Hier vind je het overlijdensbericht.
Lees meer

Pierre Rosseau overleden

Met droefheid melden wij het overlijden van Pierre Rosseau, vader van Jenny, lid van Wapper en trouwe sportschietster. Pierre was een graag geziene vriend die altijd zorgde voor een grappige noot aan de toog van ons lokaal in Wapper. Zijn lach zal altijd in ons geheugen blijven. Wij wensen Jenny en de familie veel sterkte toe. Wapper heeft een nieuw logo en een nieuwe bus! Wapper Giants, de ploeg van Peter Genyn, is de grote winnaar van onze digitale quiz van 27 maart 2021. Lees hier het verslag. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Charly Van Sande. Charly was een bocciaspeler van Wapper en was ooit Belgisch kampioen als BC1 voetspeler. Lees verder Wapper diende een project in bij Parantee-Psylos en ontving de ‘Award voor jeugdvriendelijke club 2020’. Lees verder in dit artikel. Met droefheid melden wij het overlijden van Pierre Rosseau, vader van Jenny. Lees hier. Veel te vroeg is onze dierbare Johan De Keyser van ons heengegaan. Lees verder. Hier vind je het overlijdensbericht.
Lees meer

Johan De Keyser overleden

Tot grote spijt moeten wij jullie mededelen dat gisteren, 24 september 2020, in de namiddag Johan De Keyser is overleden tijdens zijn middagdutje. Johan was bij Wapper een gekend figuur die nog in 1988 deelgenomen heeft aan de World Games Sailing, een demonstratie sport tijdens de Paralympics te Barcelona. Hij was ook steeds aanwezig op de activiteiten en kwam regelmatig op vrijdag iets drinken in ons Lokaal. We gaan hem zeker missen. We wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Zie hier het overlijdensbericht. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Charly Van Sande. Charly was een bocciaspeler van Wapper en was ooit Belgisch kampioen als BC1 voetspeler. Lees verder Wapper diende een project in bij Parantee-Psylos en ontving de ‘Award voor jeugdvriendelijke club 2020’. Lees verder in dit artikel. Met droefheid melden wij het overlijden van Pierre Rosseau, vader van Jenny. Lees hier. Veel te vroeg is onze dierbare Johan De Keyser van ons heengegaan. Lees verder. Hier vind je het overlijdensbericht.
Lees meer

Peter Genyn verbetert opnieuw 100M wereldrecord tijdens Memorial Van Damme 2020

Peter Genyn verbetert opnieuw zijn wereldrecord op de 100M tijdens de Memorial Van Damme 2020 in het Koning Boudewijnstadion. Zie hier het overlijdensbericht. Met diepe droefheid melden wij het overlijden van Charly Van Sande. Charly was een bocciaspeler van Wapper en was ooit Belgisch kampioen als BC1 voetspeler. Lees verder Wapper diende een project in bij Parantee-Psylos en ontving de ‘Award voor jeugdvriendelijke club 2020’. Lees verder in dit artikel. Met droefheid melden wij het overlijden van Pierre Rosseau, vader van Jenny. Lees hier. Veel te vroeg is onze dierbare Johan De Keyser van ons heengegaan. Lees verder. Hier vind je het overlijdensbericht.
Lees meer

Nieuw logo 2020

Wapper heeft een nieuw logo!
Lees meer

2020-08 Peter Genyn verbetert wereldrecord op de 100 meter

Peter Genyn reed in 19.75 naar een nieuw wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint op de Brussels Grand Prix, de eerste internationale wedstrijd sinds de lockdown. Hij verbeterde daarmee zijn eigen wereldrecord (19.89) in de klasse T51 voor atleten met tetraplegie. De hitte gaat Genyn blijkbaar goed af, want bij zijn seizoensopener was het zondag meteen prijs. “We hebben stevig naar deze wedstrijd toegewerkt”, vertelde hij na afloop aan het Belgian Paralympic Committee. “Ik wist dat ik goed zat, maar het is natuurlijk superleuk dat de bevestiging er nu ook is. De wind zat ook in het voordeel. Ik ben blij met deze rentree, maar het is ook jammer dat we binnenkort niet naar Tokio kunnen. En of ik er zou gestaan hebben op de Spelen.” De Paralympische Spelen zijn net als de Olympische Spelen uitgesteld naar de zomer van 2021.
Lees meer

Overlijden broer Franky Janssens

Wij melden met droefheid het overlijden van Theo Janssens, broer van Franky, die op 22 juni 2020 op 66-jarige leeftijd is overleden ten gevolge van een hartfalen. In bijlage het overlijdensbericht. Franky zelf is volop aan het revalideren in Revarte, nadat hij half april thuis is gevallen en een heupfractuur heeft opgelopen.
Lees meer

Lions Club Belpaire uit Brasschaat schenkt 200 mondmaskers aan Wapper

LIONS CLUB BELPAIRE UIT BRASSCHAAT SCHENKT 200 MONDMASKERS AAN WAPPER, WAARVOOR ONZE HARTELIJKE DANK!
Lees meer

Peter Genyn papa

Op 8/4/2020 in volle coronacrisis zijn Peter Genyn en Veerle Laurens papa en mama geworden van een flinke zoon Vico. Dit zeggen zij zelf:
Lees meer

2020 Wapperleden tijdens corona

Wat onze Wapperleden zoal doen ten tijde van corona...
Lees meer

Vlaams Team & Pair Boccia 2020

Boccia; Het Vlaams team and pair vond plaats in het polyvalent sportcentrum (Peerdsbos) te Brasschaat op 7 en 8 maart 2020. Lees het volledig verslag op Patrick’s website via deze link.
Lees meer

Ontspanningsweekend 2020

Van 7 tot en met 9 februari 2020 organiseerde Wapper het grote ontspanningsweekend in het Sportcentrum van Sport Vlaanderen, Koning Boudewijnlaan 15 te 8370 Blankenberge.
Lees meer

Great Old schenkt kertcadeaus aan Wapper

Great Old brengt 2.000 kerstcadeaus naar goede doelen. “Dit hadden we nooit durven te hopen” Great Old bezoekt Wapper!
Lees meer

3x3 on wheels 1-12-2019

Zondag 1/12/2019 vond het eerste 3X3 on wheels-tornooi van dit seizoen plaats in de gemeentelijke sporthal Den Draver van Zwijndrecht, in samenwerking met rolstoelbasketbalclub Wapper.
Lees meer

WK Atletiek in Dubai 2019

Op het WK atletiek 2019 te Dubai is Peter Genyn werd wereldkampioen op de 200 meter rolstoelsprint in de klasse T51. Enkele dagen eerder pakte hij zilver op de 100 meter, een gezonde revanche dus!
Lees meer

Marsepeinverkoop met tromgeroffel

26/10/2019 hebben we onder een stralende zon onze marsepeinverkooptocht door Wommelgem gehouden met de Harmonie voorop. We kunnen dit gerust als een succes bestempelen met een verkoop van 595€. De enthousiaste trommelaars wandelden door de straten en lokten de bewoners naar buiten. De Wapperaars sloegen gretig toe om hun koopwaar aan de man te brengen, met succes. De kopers luisterden zeer geïnteresseerd naar ons verhaal en kochten graag wat snoepgoed. Natuurlijk speelde het weer in ons voordeel. Laten we hopen dat we volgend jaar eveneens onder deze omstandigheden de tocht kunnen doen. Wij danken natuurlijk de fantastische trommelaars en de enthousiaste Wapperaars; Eddy trok de kar 😊, Herman trommelde mee, Frank, Frederic, Joyce, Luce, Lou, Floor, Elias en Ronny verkochten de snoepjes en dan mogen we natuurlijk organisator Christophe en zijn lieftallig vrouwtje Danielle, die per fiets was om de voorraad aan te vullen, niet vergeten.
Lees meer

2019 International Racerunning Cup Denemarken

Van 7 tot 14 juli 2019 vond in het Deense Frederiksberg de International Racerunning Cup plaats. 3 deelnemers van Wapper namen deel en haalden schitterende resultaten. Lees verder…
Lees meer

2019 Eindeseizoen BBQ

Eindeseizoen BBQ Vrijdag 28 juni 2019, varken aan 't spit. Prachtig weer en prachtig concept om het sportjaar te beëindigen. Om 8u30 was de traiteur reeds ter plaatse, zo'n varkentje heeft immers een kleine 9u gaartijd nodig. Voor het eerst werkten we samen met "Chef's BBQ" en niks dan lof hierover. Perfect op tijd, vriendelijk en leuk om mee samen te werken en beestig lekker eten. Dus een ideale combinatie, juist jammer dat de opkomst niet zo geweldig was, 52 ingeschrevenen terwijl we toch 250 leden tellen?
Lees meer

3-on-3 Zedelgem 2019

Op 8 juni 2019 werd onze Wapper basketbalploeg 3e op het 3-on-3 kampioenschap te Zedelgem. Tegen 9 ploegen namen zij het op en wonnen zelfs een keertje tegen het sterke Zedelgem. 'Toppie' zei Glenn, ex-speler van Zedelgem, die er helaas wegens vakantie in het buitenland niet kon bij zijn. Wel hebben zijn collegaspelers Joel, Katleen, Mark en Oles zich super geweerd en gestreden om de derde plaats. Proficiat mannen!! Om 8u30 was de traiteur reeds ter plaatse, zo'n varkentje heeft immers een kleine 9u gaartijd nodig. Voor het eerst werkten we samen met "Chef's BBQ" en niks dan lof hierover. Perfect op tijd, vriendelijk en leuk om mee samen te werken en beestig lekker eten. Dus een ideale combinatie, juist jammer dat de opkomst niet zo geweldig was, 52 ingeschrevenen terwijl we toch 250 leden tellen?
Lees meer

N-VA schenking 10 miles 2019

Op 28 april 2019 aan de N-VA tent op het grasveld tussen de Gloriantlaan en de Charles De Costerlaan op Linkeroever, wachten we met ongeduld op Bart De Wever. Samen met zijn echtgenote heeft hij zopas de marathon gelopen. Na aankomst overhandigde hij een cheque van 19.813€ aan Wapper, een geweldig bedrag dat door Wapper goed besteed zal worden . Uit naam van alle leden van onze club Wapper wensen wij onze burgemeester en alle N-VA leden nogmaals hartelijk te danken voor de gulle gift die wij van hen mochten ontvangen.
Lees meer

Boccia Belgisch Individueel 2019

Zaterdag en zondag 27&28/4/2019 vond het Boccia Belgisch Individueel plaats te Merksem. Jan Cuypers en Bert Van Dyck behaalden goud voor Wapper. Proficiat! Lees er alles over in onze nieuwsrubriek.
Lees meer

Laureatenviering van onze sporters in 2018

Op 14 februari 2019 werden de sportlaureaten van het district Wilrijk gevierd. De avond werd ingeleid door districtsschepen Robert Moens en gepresenteerd door Erwin Van den Sande. Van Wapper werden volgende sporters gevierd: Nisrine Bolakhrif, Mila Vervoort en Daan Vervoort. Allemaal zwemmertjes van de jeugd-afdeling. Op woensdag 27 februari maart vierden het district en de districtssportraad Hoboken voor de 24e keer de sportlaureaten van het jaar. Voor Wapper kregen volgende sporters een trofee: Floor Van Kerckhove, Yenna Deckers en Brent Pieters.
Lees meer

Laureatenviering van onze sporters in 2018

Op 14 februari 2019 werden de sportlaureaten van het district Wilrijk gevierd. De avond werd ingeleid door districtsschepen Robert Moens en gepresenteerd door Erwin Van den Sande. Van Wapper werden volgende sporters gevierd: Nisrine Bolakhrif, Mila Vervoort en Daan Vervoort. Allemaal zwemmertjes van de jeugd-afdeling. Op woensdag 27 februari maart vierden het district en de districtssportraad Hoboken voor de 24e keer de sportlaureaten van het jaar. Voor Wapper kregen volgende sporters een trofee: Floor Van Kerckhove, Yenna Deckers en Brent Pieters.
Lees meer

Boccia open 2019

Op 12/1/2019 vond de jaarlijkse Boccia open plaats, een tornooi waar alle leden van Wapper het tegen elkaar kunnen opnemen en voor hen die boccia nog nooit hebben gespeeld, is het een gelegenheid tot kennismaking met deze sport. Het was een zeer leuke, aangename dag waar sport en plezier helemaal verzoend waren. Een uitgebreid verslag vind je op de website van de coach via deze link.
Lees meer

Warmste week 2018

Music for life van Studio Brussel was dit jaar een gigantisch succes. Tijdens de warmste week hebben veel verschillende organisaties acties gevoerd ten voordele van Wapper vzw. Wij vinden dit fantastisch en willen alle mensen die dit allemaal organiseerden, zeer hartelijk bedanken voor hun inspanningen. Lees verder over alle details van deze acties!
Lees meer

Peter Genyn Paralympiër van het jaar 2018

Peter Genyn volgt zichzelf op als Paralympiër van het Jaar Peter Genyn heeft zaterdagavond 22/12/2018 in Brussel de prijs voor Paralympiër van het Jaar in ontvangst mogen nemen van Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten. Genyn (274 punten) haalde het met een miniem verschil van 24 punten voor tafeltennisser Laurens Devos (250). Wielrenner Kris Bosmans werd derde (200 ptn).
Lees meer

Trooper

Ook JIJ kan vanaf nu onze club financieel steunen zonder dat het JOU 1 cent kost!! Hoe? Wapper vzw is nu aangesloten bij TROOPER. Iedere keer dat je online gaat shoppen kan je ons een steuntje in de rug geven. Wat moet je hiervoor doen?
Lees meer

Overlijden van Kristof Michielse

Met diepe droefheid melden wij het plotse heengaan van Kristof Michielse, papa van Yasmine en Thibo. Kristof was lid van Wapper atletiek. De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 1 december 2018 om 10u in de parochiekerk Sint-Antonius, Armand Reusensplein te Brasschaat-Centrum.
Lees meer

QUIZ 2018

Onze quiz was op zaterdag 24/11/2018 weer een toffe avond waaraan 24 ploegen deelnamen en streden voor de eer en de eerste plaats. Er is geweldig goed gequizd! Op 150 punten lagen de resultaten tussen 128 en 87 punten, geweldig toch. De ploeg van SCHRIJVERS & DENKERS was de grote winnaar, proficiat! Wij danken al onze weetgierige en quizlustige deelnemers voor deze gezellige en geslaagde avond. Ook richten wij een speciaal woordje van dank aan de vrijwilligers; Christophe, Danielle, Herman, Eddy, Danny, Arno, Ben, Jacques, Etienne, Fausta en Wilmer, die van deze avond een succes maakten. Ook danken wij onze juryleden; Paula, Marc, Eliane en Lou en presentator; Dirk.
Lees meer

Wandelen door Mechelen

De dienst toerisme van Mechelen heeft een nieuwe stadswandeling uitgestippeld en zou deze graag uittesten met wandelaars van alle soort, zowel geoefende als minder mobiele personen. Ben je vrij op 3 december, hou je van een wandeling en ben je een rolstoeler of een prothesewandelaar, lees dan zeker dit artikel verder.
Lees meer

Swimmathon

Wapper vzw gaat voor de 4de keer meedoen aan “Supporters voor G-Sporters”, een initiatief van G-Sport Vlaanderen dat ervoor zorgt dat clubs zoals Wapper vzw subsidies kunnen krijgen.
Lees meer

Peter Genyn en Joyce Lefevre ontvangen op koninklijk paleis 2018

Naar aanleiding van hun prestaties tijdens de Europese kampioenschappen in Berlijn in de zomer van 2018, zijn Peter Genyn en Joyce Lefevre ontvangen door koning Philippe en koningin Mathilde op het koninklijk paleis. Zonder twijfel een unieke belevenis voor onze topatleten. Wil je alles weten over hun prestaties, kijk dan naar de andere nieuwsitems in deze rubriek.
Lees meer

Wapper basket is coolste sportclub van Vlaanderen voor MNM SportStan

MNM SportStan kwam naar een rolstoelbasketbal training van Wapper en ontdekte daar de coolste sportclub van Vlaanderen. Hij maakte er een mooi filmpje van dat je op deze website kan zien bij de videoclips ofwel via deze link.
Lees meer

2 x Goud voor Peter en 2x brons voor Joyce op EK Berlijn 2018

Peter Genyn is 2 medailles rijker. Hij veroverde op het EK para-atletiek in Berlijn goud op de 100 meter en 200M (T51) en Joyce Lefevre behaalde brons op de 100 meter en de 800M (T34) rolstoelsprint
Lees meer

Persbericht van Ludo Van Campenhout

PERSBERICHT - Ludo Van Campenhout (N-VA) supportert voor Peter Genyn op EK Para-atletiek Van 20 tot en met 26 augustus vinden in Berlijn de Europese kampioenschappen Para-atletiek plaats. Ludo Van Campenhout, schepen van Sport, zakte af naar de Duitse hoofdstad en supporterde mee voor de Antwerpse atleten. En met succes: Peter Genyn verlengde zijn Europese titel op de 100 meter rolstoelsprint. “Dat was de echte climax van een hele bijzondere dag.”
Lees meer

Peter Genyn goud op EK Berlijn 2018

Peter Genyn is een medaille rijker. Hij veroverde op het EK para-atletiek in Berlijn goud op de 100 meter rolstoelsprint (T51).
Lees meer

Hannelore Vens gelauwerd te Niel

De gemeente Niel heeft zijn sportkampioenen van 2017 gehuldigd. Hannelore Vens, die veel indruk maakte in het VTM-programma 'Over Winnaars' en samen met Koen Wauters de Machu Picchu beklom op haar prothesen, kreeg de prijs voor 'Bijzondere sportverdienste 2017'. Hannelore is voormalig lid van Wapper en trainde mee in het rolstoelbasketbalteam.
Lees meer

Tafeltennis clubkampioenschap

ZATERDAG 9 JUNI 2018 HET TWAALFDE CLUBKAMPIOENSCHAP TAFELTENNIS Verslag hierover op deze link.
Lees meer

Peter Genyn breekt wereldrecords in Notwill

Genyn duikt als eerste onder 20 seconden op 100m (klasse T51) Enkele dagen nadat hij het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint verbrak in zijn klasse T51 (tetraplegie), heeft Peter Genyn vandaag opnieuw straf uitgehaald. Hij reed zijn sprint in 19’’89. Daarmee schrijft hij geschiedenis : Peter is de eerste T51-atleet die onder de magische grens van 20 seconden duikt. De wedstrijd werd gereden in Notwill (Zwitserland) tijdens de Daniela Jutzeler Memorial. Bekijk hier de wedstrijdbeelden.
Lees meer

Peter Genyn nieuw wereldrecord op de 100m wheelen

Peter Genyn staat er meteen: nieuw wereldrecord op 100 meter rolstoelsprint Peter Genyn (T51) plaatste vanmiddag een wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint. In het Sport Vlaanderen domein in Brugge snelde de Paralympische kampioen naar 20.41 tijdens de Julien Saelens meeting. Hij reed daarmee zijn Finse rivaal Toni Piispanen van de tabellen. Die sprintte in juni 2015 naar 20.47 in Arbon (Zwitserland).
Lees meer

Duvel on tour

Wapper is uitgekozen als goed doel voor de Duvel on Tour op 1/5/2018. Wel 4000 fietsers kwamen aan de start voor een van de tours, 35, 60, 85 of 150 km. Allen kwamen met volle moed in de koele ochtend om hun gekozen tocht te volbrengen. Medewerkers van Wapper zorgden voor de inschrijvingen aan het vertrek. Gelukkig voor de fietsers bleef de regen uit en werd het nog een zonnige dag. Ga gerust een kijkje te nemen op volgende pagina's: Duvel_on_Tour_4 en www.duvelontour.be Wij danken Duvel voor de schenking van een deel van de opbrengst aan Wapper.
Lees meer

Boccia Belgisch Individueel

Vorige zondag, 28/04/2018 werden weer sterke prestaties neergezet in het Boccia Belgisch Individueel; Pieter goud, Bert zilver en Werner brons Verslag en beeldmateriaal over het Belgisch individueel boccia vind je op onderstaande linken https://www.bocciapatrick.tk/Belgisch%20individueel.html#.WucdZJdGI2w https://photos.google.com/share/AF1QipPd2mgtWxaGbOiWwT0kUo8W1VoKKkfnQY6EeiBGMXC6doduvbuYOqLDmfBY8UT47w?key=MTUxcW05RmZiZk56dDhQeHFvRHloa0c1bWthWWdn https://www.bocciapatrick.tk/tijdslijn%202017-2018.html#laatste%20update
Lees meer

Vlaams team en pair 17/03/2018

Wapper wint Vlaams team en pair op 17/3/2018 dat plaatsvond te Desselgem in sportcentrum 'De Coorenaer'. Team Wapper (Bert, Kevin, Katya en Wioletta) worden Vlaams kampioen Pair bc4 Giddos/Wapper (Dit is Kim met Lander en Chaddy) worden ook Kampioen Pieter speelt met nationale pair en wint zilver.
Lees meer

Hanelore Vens wint de trofee voor “Strafste sportprestatie van Antwerpen 2017”

De 27-jarige Hannelore Vens heeft de ‘strafste Antwerpse sportprestatie’ van het voorbije jaar geleverd. De prijs werd vrijdagavond 2/3/2018 op het gala van Sporting A in de Arenbergschouwburg voor het eerst toegekend.
Lees meer

Vlaams Individueel te Merksem op 24 en 25 februari 2018

Op 24 en 25 februari vond in sporthal De Rode Loop te Merksem, het Boccia Vlaams individueel kampioenschap plaat. Als resultaat voor Wapper : Pieter Cilissen (bc3) goud, Bert van Dyck (bc2) zilver en Kim Mampay (bc4) brons. Meer details vind je in ‘Nieuws’.
Lees meer

10e avond van 150

10de avond van 150 Zaterdag 24/03/2018 Apero vanaf 18u30 Stoofvlees of videe met gebakken patatjes en groentjes à volonté.
Lees meer

Sponsortocht Marc Verret wandelt naar Oostenrijk

Eindeloopbaantraject van 1.100 kilometer: Marc Verret gaat vlak na pensioen te voet naar Tirol voor vzw Wapper. Marc Verret reisde al zeker veertig keer naar het Oostenrijke Scheffau am Wilden Kaiser. Zaterdag vertrok hij weer, maar dan te voet. “Ik ging eind augustus met pensioen en wilde iets bijzonders doen.” De opbrengst van deze 1.100 kilometer lange sponsortocht gaat naar de vzw Wapper, de sportclub voor mensen met een motorische beperking.
Lees meer

Ons lokaal opgefrist

Dank zij Christophe Embrechts is ons Wapper lokaal helemaal opgefrist!
Lees meer