Tafeltennis

  • G-tafeltennis is de overkoepelende term voor tafeltennis beoefend door personen met een handicap. Het is een attractieve sport waar snelheid en techniek centraal staan.

Wat?

De spelregels verschillen niet van de regels bij validen. Enkel de opslag bij rolstoelers moet binnen het verlengde van de zijlijnen gebeuren. Ook bij het dubbelspel zullen de rolstoelers niet overhand spelen. Zij spelen de bal wanneer hij in hun speelveld komt.

Voor wie?

In Vlaanderen wordt G-tafeltennis voornamelijk beoefend door tafeltennissers met een fysieke handicap, staand of zittend gespeeld. Spelers met een para- of tetraplegie of een amputatie van de onderste ledematen spelen vanuit een (sport)rolstoel. Spelers met een hersenverlamming (CP), spasticiteit en andere aandoeningen die een beperking veroorzaken spelen staand tafeltennis.

Trainingen:

Dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in Beckhand Tennisclub, Gasdam 4, 9120 Beveren.


Vrijdag van 20:00 tot  22:00 uur in Wapperlokaal, Fort-II-straat, 2160 Wommelgem.

Info

Verantwoordelijke en trainer:
Christophe Embrechts
Gardeniaweg 12
2160 Wommelgem
Contact: 03 272 35 48 - 0498 65 35 06
tafeltennis@wapper.be

Wedstrijden

Wapper neemt deel aan een clubcompetitie binnen KAVVV&FEDES . Jaarlijks worden er door Parantee-Psylos verschillende criteria georganiseerd. Ook aan het Vlaams en het Belgisch kampioenschap wordt deelgenomen.

Clubkampioenschap op 4/6/2022 van 09u00 tot 17u00 in het Wapperlokaal.

Tornooi Oosterzele 17/11/2019

Zondagochtend 17/11, net na de quiz zijn we in mijn ogen op een onmenselijk vroeg uur reeds met het Wapper busje doorgereden naar Oosterzele. We waren met 5: Ken Beeckman, Mark Cras, Marc De Laet, Collins Uzuegbu en ikzelf Christophe. Mark heeft ons zeer rustig en veilig op onze bestemming gebracht. Behalve ons veilig ter bestemming brengen wist Mark ook nog eens de eerste plaats te behalen in de reeks B, fysieke beperking. Ken behaalde in deze zelfde reeks de vierde plaats. In de reeks A fysieke beperking behaalde ikzelf de zesde plaats, Marc De Laet de vierde plaats en Collins overtuigend de eerste plaats!!

Hierbij hebben we 's middags ook nog eens heerlijke spaghetti gekregen en voor de prijsuitreiking ook nog een korte receptie. Al bij al zijn we rond 18u terug naar Antwerpen kunnen afreizen met een volle maag en 2 bekers rijker.

Link foto’s

https://photos.google.com/share/AF1QipMzmMAuERY6nNubG87bC9Ir8H02cHiA3vnJm3B3baeAjFzW0kcNGAjXvNU3ffPhMg?key=YjFsWG5BSWh5bmJlMXpqdzdFdHBLeFhjdzQyeDBn

Link uitslagen

https://drive.google.com/file/d/1YsA6nIwAzDtTQgMyxMGkGh_RFvFuetoN/view

 

BK Tafeltennis 2018

Zondag 3/6/18 vond het BK tafeltennis plaats. We waren reeds vroeg op weg met zijn vieren: Collins, Mark , Patrick en Christophe. Oosterzele is immers niet naast de deur. Alle hoop was gevestigd op onze nieuwkomer Collins, vermits hij hier toch wel de capaciteiten voor heeft. Jammer genoeg had Collins een mindere dag, zenuwen misschien? Gevolg was wel dat, doordat hij in zijn poule 1 match had verloren, hij niet meer verder kon doorstoten naar de halve finales ook al hadden de eerste en tweede van dezelfde poule ook een match verloren doch was hun aantal gewonnen sets hoger. Dus het was nipt maar geen medaille in eigen reeks voor Collins, Patrick of Christophe. Mark slaagde er buiten zijn eigen verwachting wel in om zilver te halen bij de zittenden reeks NG. Verder slaagde Collins en Christophe er nog wel in om brons te behalen in de dubbel open. Meer zat er daar echt niet in. De halve finale tegen de Poef en Maxime was leuk maar om eerlijk te zijn waren we  kansloos. Uiteindelijk tegen 19u30 terug huiswaarts met toch 3 medailles dus best wel tevreden behalve Collins, die toch wel ontgoocheld was.

 

Interclub AVVV 25/05/2018

Deze foto gaat over de bekeruitreiking van de kampioenen van de interclub  van de AVVV, 25/05/2018.

Op deze foto's staat Collins, individueel kampioen, samen met het team Dam G, team kampioen.

Dus ter verduidelijking; Wapper Tafeltennis heeft dit jaar deelgenomen aan de interclub tafeltennis in tiende afdeling. Dit is in principe een validen-competitie.

Toch zijn wij er in geslaagd om de gedeelde eerste plaats te behalen met Dam G welke ons echter nipt in een finale testmatch heeft geklopt waardoor zij kampioen zijn geworden en wij tweede.

Individueel is echter Collins wel eerste geworden en Mark Cras tweede.