Zoekresultaten

    Geen resultaten gevonden
    Logo Wapper gaat voor G-sport

    3x3 on wheels 1-12-2019

    Zondag 1/12/2019 vond het eerste 3X3 on wheels-tornooi van dit seizoen plaats in de gemeentelijke sporthal Den Draver van Zwijndrecht, een samenwerking tussen rolstoelbasketbalclub Wapper en Basketbal Vlaanderen. In totaal namen zes teams deel van de clubs Wapper, Falco Gent en BBC Putte in een mix van jeugd en seniors. Zo was het voor enkele deelnemers bovendien een eerste wedstrijdervaring. Lisa Van Ranst van Basketbal Vlaanderen leidde deze organisatie in goede banen.

    De zes teams namen het in twee poules tegen elkaar op, waarna de poulewinnaars rechtstreeks voor de halve finale geplaatst waren en de andere teams gekruist de kwartfinales speelden. Beide teams van organiserende club Wapper bleven ongeslagen tot in de finale. In die finale kregen we een spannend begin, maar nadien sloeg Wapper 2 een kloofje en won het uiteindelijk met 3-10. 

     

    3X3 on wheels is een nieuw initiatief van Basketbal Vlaanderen.
    Naast de competities rolstoelbasketbal willen zij een extra aanbod creëren voor jeugd en recreatieve spelers. De spelregels van 3X3 basketbal worden toegepast, mits enkele kleine aanpassingen eigen aan rolstoelbasketbal. Het initiatief wordt ondersteund door Sport Vlaanderen #sportersbelevenmeer.

    De doelgroep bestaat uit rolstoelbasketbalspelers en -speelsters van alle leeftijden en niveaus. Ook teams samengesteld uit spelers/speelsters van verschillende clubs is mogelijk.

     

    De volgende 3X3 on wheels tornooien gaan door op:

    Zondagnamiddag 2 februari 2020 in Merelbeke

    Zaterdagnamiddag 9 mei 2020 in Zedelgem 

     

     

    Adres clublokaal

    Fort-II-straat
    2160 Wommelgem
    Ondernemingsnr. 0407851049

    Website designed & sponsered by