Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Boccia Belgisch Individueel 2019

  BELGISCH INDIVIDUEEL BOCCIA 27&28/4/2019


  Het Belgisch individueel boccia werd gespeeld in de spiksplinternieuwe sporthal 'Rode Loop 2' te Merksem. Het was een organisatie van Spinakker.

  Volgende atleten speelde onder de Wappervlag :

  1. Bert (bc2)
  2. Jan (bc1)
  3. Glen (bc3)
  4. Wioletta (bc2)
  5. Kim (bc4)
  6. Kurt (bc3)

   

  Kim

  Voor het eerst dat ik mij kan herinneren in mijn carrière als coach waren er 2 poule wedstrijden bij de bc4's.  Dat betekende voor Kim dat er (indien hij uit zijn poule zou raken) er halve finales en finales zouden zijn.

  Kim kwam in zijn poule 3 tegenstrevers tegen : Olivier, Shadi en Lander.  Het was echter niet zijn beste tornooi.  Kim kwam niet altijd even goed in de wedstrijd.  Het liep niet zoals hij het zou willen.  Olivier bleek goed in vorm en versloeg Kim.  Voor Shadi verliep het anders.  Hier vond Kim dan weer zijn betere boccia terug. Shadi delfde het onderspit!  Tegen Lander wilden de ballen voor Kim opnieuw niet rollen.  Lander won!

  1 gewonnen wedstrijd was te weinig om uit de poule te raken! Kim hoefde hiermee zondag niet meer terug te komen. Volgende keer beter!

  Hier zijn resultaten:

  Kim verus Olivier    :  1 – 3
  Kim verus Shadi     :  8 – 6
  Kim versus Lander :  0 – 8 


  Jan

  Jan speelde in 1 poule.  Hij had 4 tegenstrevers : Kristof, Nikki, Shadi en Kevin. Jan deed zijn al was hij zelf niet altijd tevreden over zijn spel.  Toch was het zeker niet slecht.  Hij won 3 van zijn 4 wedstrijden. Het kan natuurlijk altijd beter, maar ... het was goed genoeg om Belgisch kampioen bc1 te worden.  Proficiat met je welverdiende goud Jan!

  Jan's resultaten:

  Jan versus Kristof       :  7 – 1
  Jan versus Nikki         :  7 – 1
  Jan versus Sander     :  1 – 5
  Jan versus Kevin        :  7 – 4
   

  Glen

  Bij de bc3's waren er 3 poules.  Glen moest spelen tegen Kurt, Robin en Pieter V.. Kurt lukte goed, Robin was een maatje te veel en bij Pieter V. was Glen dicht bij een overwinning.  Helaas speelden dan de zenuwen hem parten.  Hierdoor begon hij sneller te spelen en minder nauwkeurig, met bijgevolg geen goede ballen.  Glen verloor van Pieter en raakte hiermee niet uit zijn poule.

  De resultaten van Glen:

  Glen versus Kurt         :  5 – 1
  Glen versus Robin      :  1 – 10
  Glen versus Pieter      :  3 – 6

  Wioletta

  Wioletta speelde een goed tornooi. Ze speelde in een poule van 5.  Haar tegenstrevers waren Peter, Clara, Philippe en Bert T.  Ze verloor enkel van Philippe. Zij die dachten dat ver spelen de oplossing was, kwamen er bedrogen uit.  Wioletta haalde meerdere punten op de verre afstand!  Zelfs Philippe heeft moeten zwoegen tegen haar!

  Wioletta werd 2de in haar poule en speelde de halve finale tegen haar teamgenoot Bert van Dyck.  Bert versloeg Wioletta en daarmee speelde Wioletta nog om de 3de plaats.  Dit was tegen Philippe.  Wioletta verraste opnieuw op de verre afstanden. Philippe kwam zelfs op achterstand. Ze ging het laatste end in met een voorsprong van 4 – 2.

  Philippe kon pas met wat geluk gelijk maken in het 4de end.  De gelijkmaker gebeurde met zijn laatste bal, die er bovenop belandde. Het was een kwestie van millimeters, een nachtmerrie voor de scheidsrechter. Het verdict was toch 2 punten en daarmee een tiebreak. Die tiebreak verliep minder goed voor Wioletta en daarmee miste ze net de medaille. Toch supergoed gespeeld van Wioletta!

  Resultaten van Wioletta:

  Wioletta versus peter          :   5 – 2
  Wioletta versus Clara          :   6 – 2
  Wioletta versus Philippe      :   1 – 4
  Wioletta versus Lindsey      : 11 – 0
  halve finale Wioletta versus Bert VD. :  2 – 6
  kleine finale wioletta versus Philippe  :  4 – 4 (tiebreak verloren)
   

  Kurt

  Kurt speelde in dezelfde poule als Glen. Hij won 1 wedstrijd. Het mag gezegd dat Kurt een pak beter speelde dan op het vorige tornooi. Hij maakte het zijn tegenstrevers niet gemakkelijk, maar raakte ook niet uit de poule.

  Resultaten van Kurt:

  Kurt versus Glen         :  1 – 5
  Kurt versus Pieter       :  1 – 4
  Kurt versus Rovin       :  6 – 4
          

  Bert

  Bert startte het tornooi, naar eigen zeggen, niet met een goed gevoel. Hij zat in een poule met Manu, Jaan en Bert T. Zaterdag won hij dan wel van Manu en Jaan, maar het bocciaspel was alles behalve optimaal...Bert onzen diezel!

  Zondag won hij met meer overtuiging van zijn naamgenoot Bert T.  Daarmee werd hij eerste in zijn poule en moest hij de halve finale strijden tegen Wioletta.  Wioletta kon tegen de intussen toch iets beter spelende Bert niet op en Bert ging door naar de finale!

  De finale was verrassend tegen Jaan, die Philippe had verslagen in de halve finale. Bert, die een beter gevoel had, speelde beter dan Jaan. De strijd was spannend, maar Bert was de betere!  Jaan, die in het laatste end nog de kans kreeg om de achterstand goed te maken, was de stress niet de baas.  Hij slaagde er niet in om de ballen op de juiste plek te spelen en Bert was kampioen!  Proficiat Bert !

  De resultaten van Bert:

  Bert versus Manu    :  4 – 1
  Bert versus Jaan     :  3 – 3 (gewonnen in tiebreak)
  Bert versus Bert      :  7 – 0
  halve finale : Bert versus Wioletta         :  6 – 2
  finale : Bert versus Jaan                       :  5 – 2      

  Wist je dat ?

   

  1. Marina een van de trouwste Wapper supporters is ?
  2. er zondag een luide tuuttoon afging tijdens de middagpauze?  Karin dacht eerst dat het de toeter van Kevin was, maar het bleek om de klokken in de sporthal te gaan.  Nadat dit herhaaldelijk voor viel, werd de zaalwachter er bijgehaald en de klokken af gezet.  Het bleek dat deze klokken synchroon liepen met de klokken in de andere sporthal. Daar waren ze er gebruik van aan het maken!
  3. we zaterdag langs de achterdeur binnen moesten en zondag langs de voordeur?
  4. Kevin, Katya, Freddy, Jeanine, Yani, Linda en Rudi ook even langs kwamen om te supporteren ?  Ook Jan, Jeanne en Ludo waren er !
  5. de mannentoiletten nog niet af waren en de mannen dus bij de vrouwen hun behoeften moesten gaan doen?
  6. deze nieuwe sporthal open is sinds oktober en er nog steeds een aantal sloten op de kleedkamers ontbreken?
  7. er mensen waren die dachten dat de bc3's normaal 1/4de finales moesten houden?  Bleek toch niet zo te zijn !
  8. zondag ook de 10 miles in Antwerpen plaatsvonden?
  9. de bus van Gidos een oliespoor achterliet? Zaterdag stond de brandweer aan de sporthal!
  10. voor Wapper Karin weer scheidsrechterde en op zondag was er ook Davy!  Bedankt!
  11. Werner niet meespeelde, maar wel mee coachte?  Hij hielp bij het inwerpen, volgde mee spelers op, moedigde aan en wisselde van gedachte met de coach!  Ik kijk uit naar een goede samenwerking met cocoach Werner volgend jaar !

   

  Wie meer wil weten kan gerust een kijkje nemen op https://www.bocciapatrick.tk/Belgisch%20individueel.html#.XMhItPZuKUl

   

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by