Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Peter Genyn breekt wereldrecords in Notwill

  Genyn duikt als eerste onder 20 seconden op 100m (klasse T51)

  Enkele dagen nadat hij het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint verbrak in zijn klasse T51 (tetraplegie), heeft Peter Genyn vandaag opnieuw straf uitgehaald. Hij reed zijn sprint in 19’’89. Daarmee schrijft hij geschiedenis : Peter is de eerste T51-atleet die onder de magische grens van 20 seconden duikt. De wedstrijd werd gereden in Notwill (Zwitserland) tijdens de Daniela Jutzeler Memorial. Bekijk hier de wedstrijdbeelden.

  “Dit is echt zot. Aan de start voelde ik al dat er wat rugwind stond en ik heb ook een geweldige conditie te pakken. Het liep precies vanzelf”, zegt Peter Genyn die dolblij is na zijn race. “Na die 20”07 van vorige week wist ik dat het er wel in zat om onder de twintig seconden te duiken. Ook al was ik er niet echt op gefocust, toch ben ik blij en trots dat ik als eerste atleet onder die grens duik!”

  De Paralympische kampioen verbrak in mei al drie keer het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint. Waar ligt nu de grens voor Peter Genyn? “Eerlijk, ik denk dat ik blij ga zijn als ik die tijd ooit nog eens behaal. We gaan ons best doen, maar de omstandigheden waren hier echt ideaal en ik zit in topvorm. Het zal nu misschien wat minder worden, maar tegen het Europees kampioenschap in augustus wil ik opnieuw pieken. Daar is de piste wel een pak zwaarder en telt vooral de plaats.”

  Peter Genyn bleef zijn grote rivaal Toni Piispanen voor met 94 honderdsten. De progressie in de prestatiecurve van Genyn is impressionant. Afgelopen zaterdag reed hij de 100 meter in 20’’07 op de World Para Athletics Grand Prix in Notwill. Hij verbrak toen zijn wereldrecord van begin mei. 

  Genyn is de regerende Paralympische en wereldkampioen. De atleet uit Kalmthout trekt met de allerhoogste ambities naar het Europees kampioenschap in Berlijn, die van 20 tot 26 augustus in Berlijn plaatsvinden.

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by