Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Peter Genyn goud op EK Berlijn 2018

  Peter Genyn is een medaille rijker. Hij veroverde op het EK para-atletiek in Berlijn goud op de 100 meter rolstoelsprint (T51).

  De titelverdediger reed in 22.82 naar zijn tweede Europese titel op het koningsnummer. Met die chrono bleef de 41-jarige paralympiër bijna drie seconden boven het wereldrecord (19.89) dat hij eind mei in Notwill op de tabellen zette. Genyn, die onlangs een heupoperatie onderging, hield zijn Finse rivaal Toni Piispanen (23.44) achter zich. De Brit Stephen Osburne (25.68) mocht mee op het podium, dat exact hetzelfde is als twee jaar geleden in het Italiaanse Grosseto.

   “Ik ben super tevreden. Dit had ik drie weken geleden na die heupoperatie niet verwacht”, reageerde Genyn na afloop. “We begonnen zo snel mogelijk met alternatieve trainingen in mijn handbike en rugbyrolstoel en deden veel stabilisatie-oefeningen. De laatste week kon ik opnieuw trainingen in mijn wheeler afwerken. Gelukkig was ik voor mijn operatie echt in de vorm van mijn leven. Blijkbaar was dat nog net voldoende om opnieuw Europees kampioen te worden. Het was een zware race, want er was veel tegenwind en de piste is op zich al erg zwaar.” (Bron HLN)

  De Kempenaar is ook paralympisch kampioen en wereldkampioen op de 100 en 400 meter. In Berlijn komt hij vrijdag ook nog op de  200 meter aan de start. “Naar die 200 meter ben ik wel benieuwd, die boezemt mij wat angst in”, verklapte Genyn. De 200 meter vervangt de 400 in de klasse T51 en staat ook op het programma van de Paralympische Spelen in 2020. (Bron De Standaard)

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by