Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Sponsortocht Marc Verret wandelt naar Oostenrijk

  http://www.gva.be/cnt/dmf20171016_03135950/wandeling-van-1-100-kilometer-voor-goed-doel
  Epiloog - Hallo Jan, Zoals gevraagd:
  Ja inderdaad alles is goed verlopen maar dankzij de ondersteuning en de aanmoediging die ik onderweg mocht ontvangen.
  Micheline voor het boeken van alle overnachtingen;
  Mijn zoon Marcus voor de technische ondersteuning indien problemen met iPhone , iPad of wandel-gps;
  Yves voor het mee plannen van de wandelwegen;
  Helene Herteleer en Christophe Embrechts voor de communicatie naar alle “volgers”.
  Wat zeker meegevallen is was het weer. Slechts 4 maal wat regen gehad maar voor de rest droog gebleven. Af en toe koud en wind maar ook zon en warm.
  De eerste dag geen slaapplaats gevonden in Herentals. Samen met Wesley Kennis, is met mij de eerste etappe gelopen, moeten door wandelen naar Westerlo - 42 km een van de langste trippen. Dat was zo wat het enige overnachtingsprobleem.
  Ik heb onderweg zoveel sympathieke aanmoedigingen gekregen, mensen die mij spontaan wat eten of drank aanboden... Een maal is men in het restaurant waar ik zat te eten met hoed rond gegaan en heeft men geld ingezameld voor Wapper. Zeker ook de berichten en e-mails die ik mocht ontvangen van het thuisfront gaven de nodige energie om steeds weer te vertrekken. Ook het bezoek dat ik onderweg kreeg was een mooie afwisseling zodat ik dit kon combineren met een rustdag. En natuurlijk het onverwachte bezoek van Marcus. Hij had mij 15 min voordien nog opgebeld en gevraagd hoe is het, hoe is het weer, gaat het nog... toen er plotseling een auto naast mij stopte. Ik dacht dat is weer iemand die mij een lift wil aanbieden (was al een paar keer voorgevallen) en deed teken dat ik niet meereed. Pas bij zijn tweede stop heb ik hem herkend.
  De mooiste stukken die ik gelopen heb waren deze waar ik alleen in de natuur was. Ik heb op een gegeven moment 4 uur gewandeld zonder ook maar iemand tegen te komen. De etappes via het Rijndal waren mooi maar zeker de Romantische Strasse is een aanrader - goed aangegeven wandelpaden. Trouwens vele stukken van mijn wandelwegen vielen samen met de Compostela route.
  Laatste etappe was zwaar niettegenstaande slechts 27 km maar langs smalle wandelwegen en steil naar boven en naar beneden. Vandaar dat ik pas te 17 u aankwam. Een heel gemoedelijk ontvangst op Steinerhof (Bauernhof) met slechts een paar goede vrienden en de verplichte schnapps. Juist zoals ik het mij gewenst had. Nadien samen gegeten en nog wat gedronken.
  Donderdag is het ontvangst door de burgermeester en het Fremdeverkehr voorzien . Dan wordt ik trouwens ook gevierd voor 30 jaar vakantie in Scheffau. 
  Wat ik over gehouden heb aan dit avontuur is heel veel vriendschap en mooie herinneringen. Misschien wel voor herhaling vatbaar.

  13/10/2017 - Hallo iedereen,
  Sinds gisteren zit het er op. Einddoel Scheffau bereikt na 1025 km. 
  Het was gisteren nog wel een zware etappe. Zeker voor het stuk tussen de Kiandlhutte en Walleralm heb ik mij wat overschat. Maar ja dat is ondertussen reeds vergeten. ‘s Morgens vertrokken te 9 u en pas aangekomen te 17 u voor slechts een kleine 27 km. En ja weerom met stralend weer. 
  Aankomst op het Steinerhof was zoals ik hoopte: niet te veel tralala maar hartverwarmend met wat vrienden. Zelfs de Vlaamse Leeuw was van de partij. Samen wat gedronken (ook de verplichte schnapps), nadien samen gegeten en tot 22 u nog buiten gezeten.

  Enkele bedenkingen:
  Misschien dat enkele wel twijfelde of ik dit halen zou. Ik ben steeds vertrokken met het idee dat dit mogelijk was. Ook de enige juiste manier want anders loop je al met een probleem.
  Ik heb natuurlijk ongelooflijk geluk gehad met het weer - slechts 4 x wat regen.
  En natuurlijk was dit enkel mogelijk mits de nodige ondersteuning.
  Daarom enkele bedankingen:
  Aan Micheline die er voor gezorgd heeft dat ik iedere dag te slapen had.
  Aan Marcus voor de nodige technische ondersteuning bij problemen met iPhone , iPad of wandel-gps. En natuurlijk ook voor het onverwachts bezoek.
  Aan Yves voor het mee uitstippelen van de wandelwegen.
  Aan Helene en Christophe voor de communicatie naar alle anderen.
  Aan het bezoek: Helene, Kristell, Antonio, Marjan, Luc en Marcus.
  En natuurlijk ook aan allen die mij onderweg steunde met de nodige berichten en aanmoedigingen.
  Bij deze bedankt en een zonnige “gruss aus Scheffau “

  13/10/2017 - Aangekomen. Met feest. Morgen verslag. Nu nog even vieren.

  12/11/2017 - Hallo allemaal,
  Vandaag mijn laatste trip volledig in Duitsland. Van Bad Feilnbach naar Oberaudorf. Een wandeling van juist 30 km (totaal 1009 km). Dit alles onder een bewolkte hemel maar toch met 17°. Deels langs de Jacobsweg maar ook af en toe langs de grote baan met bijna steeds het Wilde Kaisergebergte in zicht.

  11/10/2017 - Hallo allemaal,
  De bergen komen in zicht...

  10/10/2017 - Gute Abend allen,
  We zijn ondertussen aangekomen in Thal wat een 38 km verwijderd was van Oberhaching. Het totaal staat dus op 958 km en het einddoel is nog slechts 70km van hier.
  En ja weerom zonder regen. Deze morgen was het 8° en bij mijn aankomst was het er 14°. Voor de volgende dagen wordt het beter en beter.
  Prachtig mooi gewandeld. 80% langs wandelwegen door het bos - wel nat en modder. Onderweg tegen gekomen: 1 boswachter, 2 ruiters en 1 fietser.

  09/10/2017 - Hallo allemaal,
  Vandaag ging het richting Oberaching wat slechts 17,9 km verwijderd lag van Planegg. Maar ik ondertussen dan toch 920 km en Scheffau is nog maar 95 km verwijderd (helaas?). 
  Betrokken met wat miezerige regen maar niet de moeite om zowel mijn rugzak als ikzelf een regenjas aan te trekken. Slechts 9° maar het voelde warmer aan daar er geen wind meer was. Voor de volgende dagen kan het, volgens het weerbericht, alleen maar zonniger en warmer worden.
  De weg: in het begin dacht ik oei dit komt niet goed langs een landesweg zonder afgebakend fiets/wandelpad. Maar ik geraakte anders Planegg niet uit. Maar verder mooi gewandeld door het Grunwalder Forst en Perlacher Forst

  08/10/2017 - Hè allemaal,
  ‘ t Was fris vandaag. Vertrokken met 8° en koude wind en aangekomen met slechts 11°. 40% kans op regen waren de voorspellingen maar ik heb gelukkig kunnen profiteren van die andere 60% m.a.w. Droog gebleven.
  Vertrokken rond 9u30 en aangekomen te 14u. Van Emmering naar Planegg een kleine 23 km dus ondertussen zijn we op 902 km!!! Scheffau is bijna zichtbaar - nog 114 km. Langzaam gestapt en heel veel gerust want de km’s vliegen er hier af. De weg van vandaag was een aaneenschakeling van verschillende gemeenten. Wat te vergelijken met Antwerpen en zijn randgemeenten. Ik zit trouwens slechts een goei 10 km van München af. De laatste 3 km door een natuurgebied maar wel op een afgescheiden pad langs de gewestweg.
  In vergelijking met de prijs wel een bescheiden hotel maar wel een enthousiaste baas waar ik eveneens complimenten van kreeg.

  07/10/2017 - Hallo,
  Vandaag slechts een kleine beschamende trip van 14 km. Vertrokken naar Emmering te 9 u 45 en al aangekomen te 13 u 15 (en dan nog veel gerust onderweg). Zelfs met mijn gps, die mij gewoonlijk “wandelen” stuurt heb ik er niet meer uitgekregen.
  Vertrokken met 8º en aangekomen met slechts 11° dus fris is het inderdaad. Gelukkig is de wind gaan liggen. En hoe ongelooflijk het ook klinkt geen regen gehad zelfs af en toe wat zon. In Elmau (dorpje voorbij Scheffau) zag deze morgen de Hartkaiser wit en dit slechts op een hoogte van 1530 meter.
  Emmering is eerder al een stad maar wel mooi met een groot stadspark waar de rivier Amper doorstroomt.

  06/10/2017 - Hè allemaal,
  Vandaag gestart te 9 u voor een trip naar Hattenhove , zo’n 24,6 km. De teller staat op dit ogenblik op 866 km en van hier uit is Scheffau nog 141 km. Te 14 u aangekomen. Wel veel langs grote banen moeten wandelen. De Romantische Strasse loopt op zijn einde.
  Bij mijn vertrek heb ik de drank die ik nog genomen had op de kamer niet moeten betalen. De hotelbaas vond het geweldig wat ik aan het doen was.
  Het weer: vertrokken met slechts 8º maar de zon scheen. Er was wel een stevige koude wind. Met een rugzak voelt ge dat wel. Af en toe stevig op mijn voeten moeten staan. Bij aankomst was het nog maar 10º en gelukkig toen ik binnen was is er een stevige bui uitgevallen.
  Hotel van vandaag bevalt me wel: mooie en luxueus.

  05/10/2017 - Hallo allemaal, 
  Durf het bijna niet zeggen maar slechts 14,7 km gedaan van Gersthoven naar Friedberg. Ik heb ondertussen al een paar rondjes om de kerk gedaan. Scheffau zit ondertussen op 161 km.
  Deze morgen vertrokken om 8 u 45 met heel veel zon en een 11 graden maar verschrikkelijk veel wind. Ik heb onderweg een paar maal mijn pet stevig moeten vasthouden. Aangekomen te 13 u met een 18 graden.
  De weg was vandaag niet zo sensationeel zoals gisteren. Veel langs de buitenwijken van Augsburg maar dat dan blijkbaar ook een stuk van de Jacobsweg is.
  Leuk hotel met een heel vriendelijk onthaal. Hotel ligt in een winkelgalerij. M.i. Heeft de uitbater iets met VW's

  04/10/2017 - Hallo kameraden,
  Weer wat nieuws van de wandelaar. Deze morgen vertrokken met slechts 6° naar Gersthoven. Aangekomen te 14 u 30 met een 14° maar wel aangenaam in de zon gewandeld. Het was vandaag een wandeling van dik 27 km. Ja na gisteren moeten er terug km's gedaan worden. De laatste 12 km steeds langs de Lech-rivier gewandeld. Prachtig!

  1/10/2017 - Gruss Got in Bayern,
  Kijk hier zijn we weer droog en gezond. Deze morgen vertrokken om 9u30. Ontbijt heeft gesmaakt na het karige maal van gisteren avond. Op weg richting Donauworth - bewolkt en tamelijk frisjes zo'n 9 graden. 14 km naar Donauwurth en dan naar Mertingen ook nog een 7 km. Ik merk dat ik dieper in de deelstaat Bayern ben. De drindels en lederhosen worden zichtbaar. Een kleine 21 km wat het totaal brengt op 785 km en wat leuk is de 2 bij Scheffau is verdwenen nog 196 km.
  Mooi hotel en in de stemming van de Oktoberfesten. Je merkt dit aan de kleuren (blauw/wit), zelfs een mas (extra groot bier) is hier verkrijgbaar. Uitgebreide menukaart en niet duur. Dus geluk deze avond.
  Voor morgen is er een rustdag voorzien en dan gaat het naar Thierhaupten. Maar eerst lekker genieten. Als alles goed verloopt zou ik op 15 okt aankomen. Voor morgen en dinsdag voorspelt men regen maar zo ver zijn we nog niet. We zien wel.

  30/9/2017 - Hè allemaal,
  Hopelijk krijgen jullie dit binnen want zoals verwacht is er weer een probleem met het internet. Eén netwerk voor een hele gemeente dat kan nooit goed komen. Ik probeer te werken via mijn iPhone. Indien niet stuur ik dit morgen nogmaals door.
  Vandaag leuk gestapt naar Harburg. Zoals gewoonlijk de fiets/wandelweg gevolgd. En ja weerom droog gebleven een 18 graden. Morgen zegt men bewolkt met een flauw zonnetje en voor maandag dinsdag regen. Maar ja, we zien wel.
  Toch nog een kleine 26 km gestapt maar ik had de indruk dat vandaag de km's kleiner waren. Wel deze morgen nog even stadje binnen gelopen om geld te halen. Ondertussen zitten we op 764 km's en het einddoel is van hier uit nog maar 215 km verwijderd. En nu de 2 er af.
  Eten deze avond een probleem. Zal het moeten stellen met een goulashsoep. Hotel geen plaats omwille van een feest en voor de rest niets open. Ontbijt zal des te beter morgen smaken. Zo rap ga ge niet dood.
  Morgen naar Mertingen. Volgens googlemaps 21 km's maar ik reken op meer. Maandag heb ik de laatste rustdag ingepland. En dan in een stuk naar Scheffau. Zoals de planning er nu uit ziet zal ik rond 15 okt arriveren. Ik heb bewust de tochten wat ingekort tussen de 15 en 25 KMS,  het wordt te vroeg donker en bovendien begin ik te stijgen en hopelijk af en toe eens te dalen.

  29/9/2017 - Hallo allemaal,
  Vandaag een stevig tripke van 41 km en eerlijk gezegd was ik blij dat ik er was. Ik zit dus ondertussen op 738 km en het einddoel is nog (slechts) 231 km verwijderd.
  Het weer: bewolkt, een uur regen gehad en een waterzonnetje nadien - om 19 u nog 17 graden. Wel aangenaam wandelweer niet te warm en niet te koud.
  De weg: de ganse fiets/wandelweg gevolgd van de Romantische Strasse van Dinkelsbulh tot Nordlingen. Slechts een paar fietser ontmoet. Maar de Romantische Stasse is inderdaad romantisch: rustige wegen, onverwachte altstadjes en herbergen.... Toen ik deze middag even iets ging drinken (had toen al 25 km gedaan en nog en had wat bijkomende energie nodig) gezellige babbel gehad met 5 Duitsers die nieuwsgierig waren. Wensten mij nog veel moed en succes met mijn vertrek.
  Ontzetten veel tractoren op de weg van boeren die mais en dergelijke zijn aan het binnen halen. Wisten jullie dat men in deze streek 10 dagen per jaar dag en nacht mag blijven rijden om alles binnen te halen. Maar veel boeren respecteren wel de nachtrust van de andere bewoners.
  Morgen staat er (hopelijk) een kortere wandeling op het programma : naar Harburg. Heb ondertussen een wegwijzer van het fietspad gezien en dit zou slechts 20 km zijn.
  Momenteel aan het eten en dan maar snel bed in (zonder 🎒)

  28/9/2017 - Hè familie en vrienden,
  Vandaag onderweg geweest naar Dinkelbulh. Prachtige oude stad - zij zeggen zelf de mooiste oude stad van en ze is inderdaad mooi. Enkel spijtig dat ze niet autovrij is. Je kan van de binnenstad geen foto's nemen of er staan geparkeerde auto's op. Wel mooie oude gevels, gezellige terrasjes, bezichtiging per koets... Al bij al toch nog 30,8 km gewandeld langs fiets/wandelweg maw rustig en mooi (totaal 697 km - Scheffau 262 km van hier uit). Ja het begint af te tellen 🤗 Vooraleer naar het hotel te gaan nog even gewandeld in de altstad en natuurlijk ook iets gedronken.
  Het weer? Nog steeds goed: bewolkt maar ook zon en dit met een 20 graden. Helaas zegt men vanaf zondag frisser en mogelijk regen. Maar ja klagen mag ik niet. Blijkbaar is er daarboven toch iemand mij goedgezind.
  Morgen naar Nordlingen. Volgens mijn iPhone zou dit 32 km zijn maar wellicht zullen dit er wel wat meer zijn. Dus nog een stevige trip.
  Bij deze nog eens iedereen bedankt die mij volgt en steunt.

  27/9/2017 - Hè allemaal,
  Je kunt het niet geloven maar vandaag nog steeds stralend weer zo'n 18 graden en zon.
  Vandaag ging het naar Schillingsfurst voornamelijk langs de Compostela / Jacobsweg maar verschrikkelijk slecht aangegeven. De hotelbaas van deze morgen waarschuwde mij hiervoor. Maar al bij al toch mooi gewandeld.
  Nog even terug op mijn overnachting van gisteren. Dit was een oud ziekenhuis. Zelfs de drukknoppen om de verpleegsters te roepen waren nog aanwezig. Maar voor alle veiligheid heb ik dat maar niet uitgeprobeerd. De kamers zoals het ontbijt: sober maar voldoende.
  Onderweg weer iemand die mij wou oppikken - allicht met goede bedoelingen. Ik denk dat ik iets aan mijn rugzak ga hangen " don’t stop, i 'm old en dirty" 😉
  Dus deze morgen vertrokken te 9 u en aangekomen te 16 u 30 voor een afstand van 26,7 km (totaal nu 667 km - Scheffau 288 km van hier). Ik zit momenteel nog op een terras en het is reeds 18 u. Deze mail zal allicht later aankomen want ik kan pas te 20 u op mijn hotelkamer (dus geen paswoord).
  Voor morgen gaat het naar Dinkelsbulh. Dit moet ongeveer 28 km zijn. Zondag hoop ik aan te komen in de omgeving van Augsburg waar ik voor maandag een rustdag voorzie.
  Dan heb ik nog een 11 a 12 dagen nodig om mijn eindbestemming te bereiken.

  26/9/2017 - Hallo volgers,
  Vandaag terug een stevig tripke van juist geen 30 km - van Bad Mergentheim naar Schrozberg. Maar gelukkig gans de dag droog gebleven (18graden) niettegenstaande er regen voorspeld werd.
  Anekdote: de dame aan de balie van het hotel deze morgen sprak mij aan en vroeg of zij mij eventueel kom meenemen want zij woont in Schrozberg. Haar uitgelegd dat ik deze volledige wandeling wel degelijk te voet moet doen en haar bedankt. Niet te geloven maar 2 km voor mijn aankomst stond ze langs de kant van de weg met haar auto. Zij was mij gepasseerd en vond dat ze minstens een goede dag moest zeggen.
  Vandaag slaap ik in een overnachtingsplaats voor pelgrims van de Compostela weg (zie ook foto).
  Morgen gaat het naar Schillingfurst volgens iPhone slechts 24 km maar ik veronderstel dat dit ook wel tegen de dertig zal lopen. Ondertussen zitten we op 640 km en ligt Scheffau op 306 km van hier uit. Morgen de 3 er af.

  25/9/2017 - Hey allemaal,
  Zoals gewoonlijk weer problemen met het internet zit op dit ogenblik in de lobby van het hotel want op de kamer geen verbinding. 
  Wel wat later dan gewoonlijk maar ben eerst nog even de altstadt binnen gegaan en wat gegeten. De moeite waard: autovrije straatjes, prachtig marktplein met gezellige terrasjes, een alte schouwburg... de moeite waard om te bezoeken.
  Deze morgen om 9 u vertrokken (kan iedere dag geen rustdag zijn hè ). De poes die gisteren 3 km mee gewandeld is Was vandaag niet van de partij.Nog wel war nevel (zie foto 1) maar voor de rest weerom stralend weer en een 19 graden. Echt prachtig gewandeld langs de romantische strasse. Buiten in de stadjes dat je door moet geen autoverkeer ( Yves bedankt voor deze weg). Zie ook volgende foto's.
  Vandaag 25,6 km gewandeld wat het totaal op 610 brengt. Scheffau is van hier nog 331 km verwijderd.
  Morgen gaat het naar Schrozberg normaal 26 km. Volgens de berichten zegt men voor de volgende dagen regen maar wel warm 20 a 22 graden. We zien wel.

  23/9/2017 - Hè allemaal, 
  Wel laat maar ja als ge met vrienden onderweg bent kan het wel uitlopen.
  Verslag van vandaag: opgestaan om 7u, raam aan het terras geopend en ... stralende zon. Langzaam aan dag gaan ontbijten om 8 u 30 en om 9 u 30 vertrokken. Heerlijk gewandeld 10 km geen kat gezien. Aangekomen in Walldurm om 13u30 maar ongeveer een 1,7km te ver gelopen en terug moeten komen. 15 min later Hélène, Marjan en Luc getroffen. Probleem met eten, in Walldurm was alles gesloten . Op naar Tauberbischophofen en daar een apfelstrudel veroverd. Dan naar het hotel... weerom een probleem het restaurant is gesloten (morgen ook trouwens) dus na douchen met auto naar Werbach zo' n 3 km verder. Wel lekker gegeten en gelachen.
  Het voornaamste : vandaag toch nog 18,3 km gedaan wat het totaal op 584,5 km brengt - Scheffau van hier uit nog 353 km.

  22/9/2017 – Kijk, hier zijn we weer.
  Na de verrassing van gisteren vandaag nog tot 11u30 met Marcus onderweg geweest: kasteel en altstad van Michelstadt nog bezocht en de Englische Garten wat verder door. Was hoegenaamd geen tuin maar eerder een dierenpark. Marcus veilig terug thuis te 16u25.
  Dan ikzelf vertrokken naar Neudorf een 5 km buiten Amorbach. Prachtige wandeling langs fiets/wandelwegen, veldwegen en bosweggetjes. Hoop en al een paar honderd meter langs de grote baan. Prachtig weer en warm - waaraan dat ik dat allemaal te danken heb...
  Te 16u45 aangekomen in Neudorf na 22,5 km. Totaal staat nu op 566,3 km en van hier uit nog 378 km van Scheffau. Ik merk wel als ik "diep in het bos" zit dat zowel internet- als satellietverbindingen wegvallen. Maar ja met wat richtingsgevoel lukt dit wel. Ergens moet je altijd uitkomen.
  Mooi en rustig landgasthof (Schenk's Landgasthof) met een heerlijke menukaart (slow food). Alles in het teken van het hert - zelfs boven mijn bed hangt er een.
  Morgen een kleine wandeling naar Walldurm en daar tref ik (hopelijk) Hélène, Marjan en Luk. Zoals het inwachtte bezoek van Marcus verheug ik mij daar ook op. Zaterdag en zondag worden dan weer een rustdag en dan gaan we voor de eindmeet. Voor iedereen alvast een prettig weekend

  21/9/2017 - Hè iedereen
  Vandaag tot in Darmstadt gestapt 33,8 km en 1 regenbui onderweg. Veel langs landesstrasse maar gelukkig steeds Via een fiets/wandelpad. De teller van het totaal aantal kilometer staat nu op 504 km. 
  Het gaat nog steeds goed en hoop dat dit morgen ook mag zijn. Morgen staat Michelstadt op het programma zo'n 36 km.
  Wel wat moeite gehad met het hotel te vinden. 3 x voorbij gelopen. Best Western hing nergens aan en bovendien is dit deels in verbouwing. Dan maar een ander hotel binnen gestapt en navraag gedaan. Ge moet uw plan trekken hè .
  De kamer is wel gloednieuw en top - zie foto's .
  Voor vandaag is het dat zo wat. Nog wat eten en slapen.

  20/9/2017 - Hallo allemaal,
  Vandaag vertrokken om 8u45 naar Michelstadt een flinke trip. Maar zoals Merkel zegt "wir schaffen das" ben ik er vandaag toch in geslaagd van nogmaals 40 km te doen. Dit met doorzettingsvermogen en een... flesje cola. Dit brengt het totaal op 544 km. Vanuit deze locatie ligt Scheffau nog op 401 km te voet.
  Deze morgen ontmoet ik een dame die zegt: tof dat jonge mensen zo nog onderweg zijn met rugzak. Zij moest weten van waar naar waar en mij bood mij spontaan aan om snel een tas koffie voor mij te maken. Onderweg ook mensen die toeteren en hun duim opsteken. Dit zijn dingen die het aangenaam maken.
  Prachtig weer: zon en warm. Vandaag nog eens mijn lage wandelschoenen aan gehad en geen probleem (blaren) gehad.
  En dan nu de verrassing van de dag....

  19/9/2017 - Hallo volgers,
  Vandaag van Bad Schwalbach naar Ginsheim-Gustavburg om correct te zijn 28,7 km. Dat brengt dan de totaal stand op 470,2 gelopen km's . Scheffau is van deze locatie nog 460 km dus terug keren is geen optie meer.
  Mooie trip ook door het Wiesbaden stadsbos zo'n 4 km. Helaas vandaag het niet kunnen droog houden. Even voorbij Wiesbaden een vlaag. En ken je dat zo'n vlaag waar je niet van afgeraakt, die je blijft volgen. Maar ja ik mag zeker niet klagen over het weer.
  Mooi hotel (Alte Post Garni) vlak aan de spoorweg maar ook dicht tegen de rivier de Mainz. Kan zelfs gebruik maken van de sauna en het zwembad maar ik heb geen zwembroek bij.
  Voor morgen gaat het naar Darmstad/Bessungen ongeveer dezelfde km zoals vandaag.
  Nu zet ik mij nog even op mijn terras 🍺 en dan douchen en eten. Morgen weer meer.

  18/9/2017 - Hallo allemaal,
  Vandaag kort tripke na mijn 40 km van gisteren: van Burghausen naar Bad Schwalbach zo'n kleine 20 km. Het weer: bewolkt, af en toe zon, dreigend (maar weerom droog gebleven), fris en veel wind.
  Wel veel langs landesstrasse (gewestwegen) gelopen dus af en toe zelf maar wat gefantaseerd met behulp van mijn gps. Onderweg passeerde mij iemand met een brommertje en wenste mijn een geluk met het weer - ook voor zichzelf riep hij nadien.
  Vermits ik niet te veel gedaan heb, heb ik ook weinig te vertellen. Morgen gaat het naar Ginsheim-Gustavsburg rond de 27 km.
  Volgens mijn telling heb ik er ondertussen 441 km gedaan en ligt Scheffau van hier uit op 486 km maw in de helft.

  17/9/2017 - Hallo allemaal,
  Stevige trip vandaag op 400 m na 40 km - van Boppart naar Berghausen. Mooi weer slechts 1 x een kleine regenbui. Over het weer mag ik zeker niet klagen. Ik heb ondertussen mijn route aangepast, ook op suggestie van onze Marcus. Ik doe te veel km's maar de afstand naar Scheffau telt te weinig af - momenteel is Scheffau nog ongeveer 500 km verwijderd. Mooi geweest... een stukje begeleid door 2 honden een een paar amazones (zie foto).
  Aangepaste route: Wiesbaden - Augburg - München telkens naar die richting. Voor morgen moet ik nog even bekijken maar zeker geen 40 km 😉
  Bijna deze zeker iedereen nog eens bedankt voor de aanmoedigende berichten, mails... alles helpt. Ze brengen juist mijn eten

  16/9/2017 - Hallo familie en vrienden, Nu wat actueler daar ik wel internet heb.
  Vandaag van Fachbach naar Boppart niet zo veel slechts 23,5 km maar met bangelijk goed weer. Stukken langs de Lahn, Rijn en door bossen zoals wandelen hoort te zijn. Aanrader Braubach m.i. Verloren parel aan de Rijn. Gelukkig slapen gevonden dankzij de interventie van Micheline ( in Fachbach geen internet). Leuk nu aan het eten met zicht op de Rijn.
  Zoals onze Marcus' aanraadde bekijk deze avond om mijn route te verleggen. Met mooie wandelwegen te volgen komt Scheffau te traag dichterbij momenteel nog 537 km.

  14/09/2017 - Hallo allemaal, Vandaag terug vertrokken na 2 dagen relatieve rust. Op de planning van Bad Breisig naar Neuwied (andere kant van de Rijn). En daar begint het dan: normaal kon ik onderweg in Andernach overzetten maar... inderdaad deze veer is reeds een aantal jaren uit dienst niettegenstaande ik gecontroleerd had. 2de optie met zo'n rondvaart meegaan want deze legt aan in Neuwied maar een probleem je moet deze ticketten voorafgaandelijk boeken want anders legt deze niet aan in Andernach 😤 3de optie een brug zoeken wat ik dan gedaan heb helaas een omweg van 10 km.
  Voor de rest wel leuke en rustige wandeling voornamelijk langs de oevers van de Rijn.
  Droog gebleven enkel de laatste km helaas regen.
  Voor Morgen nog even nakijken. Zou het liefst achter Koblenz geraken maar we zien wel.

  11/9/2017 om 18:48 heeft Marc Verret <marc.verret@icloud.com> het volgende geschreven:
  Hallo vrienden,
  Vandaag mijn 28 km afgewerkt naar Altenahr. Mooie wandeling rustig en zonnig. Af en toe wel via een grote baan maar dan op een afgeschermd fietspad. Ook een stuk van de Jacobsweg gedaan (pelgrimsreis). De weergoden zijn mij tot hier toe goedgezind dus iemand daar boven zal mij toch iemand graag zien. Morgen een 20 km richting Remagen en dan zie ik Helene , Kristel en Antonio. Dan een dag niet wandelen (dan kunnen mijn schoenen eens luchten 😷). 
  Leuk om onderweg zo veel reacties te krijgen. Ik kan altijd niet onmiddellijk antwoorden maar doe mijn best om dit zo snel mogelijk te doen.
  Momenteel zit ik nog op een terras met een glas wijn. - wat anders dan bij jullie hè 
  Het gaat mij (momenteel) nog super goed. Misschien dat ik wel te voet terug kom (voor te lachen hè ). Ik geef eerlijk toe dat ik iedere avond wel moe ben - ga zelfs slapen voor 22 u en dat is niet van mijn gewoonte.
  Hoor of schrijf jullie morgen nog wel en aan iedereen alvast bedankt voor jullie berichten en aanmoedigingen . En nu stilaan aan tafel. 😘
  Allemaal slaap wel foto van een lelijke mens

  7/9/2017 - Dagboek van een wandelaar,
  Deze morgen pas vertrokken te 10 u 15 (foei). Aangekomen te 19 u en ondertussen 31 km afgelegd zoals ik verwacht had. Plezante trip langs fietswegen , stille en holle wegen.... werkelijk rustig en aangenaam. Zit nog wel een 4 km voor stad Aachen - juist met mijn voeten over de grens want ik ga straks eten in Holland - maar ik wou hoegenaamd niet in stad Aachen zelf zijn.
  Morgen naar Mulartshutte van uit Aachen slecht 17 km allee als dat mag van jullie hè hierbij nog een sfeerbeeld en een foto van mijne beste maat 😜 (foto's zie fotoboek 'Marc Verret wandelt naar Oostenrijk)

  6/9/2017 - Marc is na een weekje stappen goed aangekomen in Genk en is nu onderweg naar Maastricht. We volgen zijn tocht op de voet, of toch niet zo letterlijk.

  2/9/2017 - Eindeloopbaantraject van 1.100 kilometer: Marc Verret gaat vlak na pensioen te voet naar Tirol voor vzw Wapper.
  Marc  Verret omringd door supporters in Fort 2, onder wie Helène Herteleer (rechts), kort voor de start van zijn tocht op 2/9/2017. 
  WOMMELGEM - 
  Marc Verret reisde al zeker veertig keer naar het Oostenrijke Scheffau am Wilden Kaiser. Zaterdag vertrok hij weer, maar dan te voet. “Ik ging eind augustus met pensioen en wilde iets bijzonders doen.” De opbrengst van deze 1.100 kilometer lange sponsortocht gaat naar de vzw Wapper, de sportclub voor mensen met een motorische beperking.
  Marc Verret 
  Bron: GVA

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by