Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Vlaams team en pair 17/03/2018

  Het Vlaams team and pair vond plaats in sportcentrum 'De Coorenaer' te Desselegem.  Organiserende club was Somival.

  Dit waren de deelnemers voor Wapper :

  1. -Team Wapper : Bert, Kevin, Katya en Wioletta
  2. -Pairt bc4 (Wapper/Gidos) : Kim, Lander en Chaddy
  3. -Pair bc3 : Pieter met het nationale pair.

  Team Wapper : team Wapper had 3 tegenstrevers : nl. IeSport/BocciaGent, Gidos A en Gidos B. Patrick Rawoe leidde dit team als coach door deze wedstrijddag.

  Onze eerste wedstrijd speelden we tegen IeSport/BocciaGent.  Bert, Kevin en Katya startten de wedtrijd. Wioletta begon op de bank.  Het werd onze mooiste wedstrijd van dit tornooi.  Bert zat goed in zijn vel en schitterde als kapitein.  Met de nodige humor en duidelijke boodschap hielt hij zijn team bij de les.  Ook zijn werpen ging goed !

  Kevin was, zoals op training, goed bezig.  Hierdoor bleef Wioletta op de bank zitten en mocht ze pas het laatste end nog even mee doen.  Ook Katya was goed in vorm.  Haar ballen telden mee !

  Zonder dat iemand het verwachtte kwam team Wapper op voorsprong ! De eerste 2 ends waren voor Wapper. (1-0 en 2-0).  De volgen 2 waren dan weer voor IeSport/BocciaGent (0-2 en 0/2). De laatste 2 ends waren dan weer opnieuw voor Wapper (3-0  en 2-0).  Wapper won dus met 8 - 4 !

  Deze wedstrijd was spannend en zeker niet makkelijk.  Het moet gezegd worden dat we ook geluk hebben gehad.  Door hoe de ballen lagen kon Francis niet anders dan iets te proberen.  Helaas voor hen draaide dat niet in hun voordeel uit.  In maar liefst 3 ends kreeg Wapper zo extra punten van de tegenpartij !

  Wedstrijd 2 speelden we vrijwel onmiddelijk na wedstrijd 1.  Dit was tegen Gidos B.  Dit had in principe onze makkelijkste wedstrijd moeten zijn.  Het leek echter wel of ze al hun beste boccia in de eerste wedstrijd hadden ingezet !

  Kevin startte deze wedstrijd op de bank en verving Wioletta pas toen bleek dat er vele ends wat verder weg werden gespeeld.  Dit vergde heel wat van Wioletta haar krachten.  Er gingen heel wat ballen uit de richting, de positionering in de vakken kon beter, het spel moest compacter, slechte balcontrole....Bert kon wel zijn humor er in houden en dat hielp !

  We begonnen de eerste 2 ends al met achterstand : 0-1 en 0-3.  Dit moest echt wel beter...en het werd wel beter !  Gelukkig voor ons liet ook Gidos veel kansen liggen en waren hun acties niet van hoog niveau.  De andere 4 ends waren voor Wapper : 2-0, 2-0, 1-0 en 3-0. We wonnen deze wedstrijd dus met 8-4.  Ik was wel tevreden met het resultaat, maar minder met het werpen.  We hebben heel wat punten laten liggen !

  Wedstrijd 3 speelden we in de namiddag tegen Gidos A...de moeilijkere tegenstreven van Gidos.  We zouden dus heel wat beter moeten doen dan in onze vorige wedstrijd. Intussen buikjes gevuld, wat gebabbeld en even gerust....team Wapper kon er weer tegen aan.

  We speelden terug wat beter dan in de vorige wedstrijd en dat was nodig.  Het was geen gemakkelijke wedstrijd en het ging gelijk op met wisselende kansen voor beide partijen. Het eerste end was voor Gidos A  0-1...het 2de end dan weer voor Wapper : 3-0 !  Kevin had het moeilijk en werd vervangen bij aanvang van end 3 door Wioletta.

  In het 3de end maakte Gidos weer gelijk met 2 punten bij te scoren : stand 3-3 en het bleef dus spannend.  De volgende 3 ends maakte Wapper telkens 1 punt.  Het viel op dat er soms beslist werd om winst te houden en geen risico te nemen met te blijven werpen. Wetende dat proberen meer punten te maken in risicovolle situaties vaak zuur opbreekt, vond ik dit een goede evolutie om te zien ! De eindscore werd dus 6-3 voor Wapper.

  Pieter speelde mee met het nationale pair.  Er waren 2 nationale pairs en dan nog een pair van Mgj en Somival.  Ze speelden dus elk 3 wedstrijden. Nationaal pair A (met Pieter in) verloor van nationaal pair B. De andere wedstrijden werden gewonnen. Daarmee behaalden ze een zilveren medaille !

  Kim vormde een pair bc4 met spelers van Gidos.  Hij speelde er samen met Lander en Chaddy. Hun tegenstrever was een ander bc4 pair van Gidos : Bavo en Tine.  Er was een coach van Gidos bij om het pair te begeleiden.

  Nog meer gedetailleerde uitleg vind je op de website van Coach Patrick, op het Vlaams team and pair !

  Foto's vind je via deze link.

   

   

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by