Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  EK 2021 Goud en zilver voor Peter Genyn

  Peter Genyn (klasse T51) heeft op het Europees kampioenschap G-atletiek een zilveren medaille behaald op de 100 meter rolstoelsprint. Het goud ging naar de Fin Toni Piispanen, de regerende wereldkampioen. Het is de tweede medaille voor Peter Genyn op dit EK, de derde voor Paralympic Team Belgium. “Ik ben ontgoocheld over mijn race.”

  Peter Genyn uit Kalmthout stond op de slotdag van het Europees kampioenschap in Bydgoszcz (Polen) met veel goesting aan de start van de 100 meter rolstoelsprint, nadat hij eerder deze week zijn rivaal Toni Piispanen klopte op de 200 meter. Piispanen is wel de regerende wereldkampioen op de 100 meter en dus was het toch spannend uitkijken naar deze wedstrijd.

  Piispanen schoot het best uit de startblokken en in de eerste tien meters moest Peter ook enkele keren bijsturen. De sterke Fin bouwde zijn voorsprong verder uit. Die kon hij behouden en Piispanen kwam afgetekend als eerste over de meet, in een nieuw kampioenschapsrecord: 20.10. Peter pakt het zilver (20.72), de Portugees Helder Mestre werd derde (24.03).

  Bij mijn eerste slagen schoof ik door, en het kalf was dan al verdronken (Peter Genyn)

  “Toni was heel sterk en rijdt sinds 2019 al erg goed op de 100 meter. Ook in Tokyo zal hij er staan op de twee nummers”, zegt Peter Genyn, die teleurgesteld was na zijn wedstrijd. “Ik ben ontgoocheld over mijn race. Bij mijn eerste slagen schoof ik door op het moment dat ik op mijn hoepels sloeg en toen was het kalf al verdronken. Het weer is hier heel variabel en misschien reed ik vandaag niet met de juiste soort hars op mijn handschoenen.”

  Lees hier het verslag van HLN.

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by