Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Nieuw wereldrecord op 100m voor Peter Genyn.

  2023/05/15

  Meervoudig Paralympisch kampioen rolstoelsprint Peter Genyn snelde vandaag in Oordegem naar een nieuw wereldrecord op de 100m rolstoelsprint klasse T51. Landgenoot Maxime Carabin was dan weer goed voor een nieuw Europees record op de 400m in klasse T52.
   
  Op de VS Internationale Wheelerwedstrijd in Oordegem, een organisatie van de Vlaamse Atletiekliga en G-sport Vlaanderen in samenwerking met Vlierzele Sportief, snoepte Peter Genyn (G-sport Vlaanderen) vandaag opnieuw het wereldrecord op de 100m klasse T51 af van landgenoot Roger Habsch (Ligue Handisport Francophone).
  Habsch snelde vorig jaar in Gentbrugge nog naar een tijd van 0:19.68, Peter Genyn scherpte het record vandaag aan door 7 hondersten van een seconde beter te doen : 0:19.61 (+0.3 m/s).
   
  Ik ben zeker tevreden,” aldus Peter Genyn. “We hebben naar deze periode toegewerkt en de omstandigheden waren perfect. Ik wist dat ik in een goede vorm zat, maar het moest er natuurlijk ook nog uitkomen.
   
  Na zoveel sterke prestaties en records in de afgelopen jaren, stelt Genyn dus opnieuw een wereldbesttijd scherper : “Het materiaal evolueert enorm, carbon begint bij ons ook echt op te komen. Zo win je wat in gewicht, en kunnen we spreken over een verschil van enkele honderdsten van een seconde. Het doel is nu een medaille te gaan halen op het WK in Parijs, en een slot voor ons land binnen te halen voor de Spelen van volgend jaar.”
   

  Alle resultaten
  Wedstrijd en interview van Peter Genyn
   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by