Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Persbericht van Ludo Van Campenhout

  PERSBERICHT - Ludo Van Campenhout (N-VA) supportert voor Peter Genyn op EK Para-atletiek

  Van 20 tot en met 26 augustus vinden in Berlijn de Europese kampioenschappen Para-atletiek plaats. Ludo Van Campenhout, schepen van Sport, zakte af naar de Duitse hoofdstad en supporterde mee voor de Antwerpse atleten. En met succes: Peter Genyn verlengde zijn Europese titel op de 100 meter rolstoelsprint. “Dat was de echte climax van een hele bijzondere dag.”

  Peter Genyn is het uithangbord van de Belgische delegatie. De atleet, aangesloten bij de Antwerpse sportclub Wapper, maakte de verwachtingen helemaal waar. Hij reed de 100 meter in 22.82 en werd daarmee opnieuw Europees kampioen. Genyn had een stoellengte voorsprong op zijn grote rivaal Toni Piispanen. Hij is de regerende paralympisch en wereldkampioen, en blijft nu dus ook de beste in Europa.

  De Antwerpse schepen van Sport Ludo Van Campenhout zakte voor het eerst zelf af naar het EK en was danig onder de indruk. “Het was een onvergetelijke ervaring”, zegt Van Campenhout. “Ik zag hoe blinden op geluid aan verspringen deden, dat was indrukwekkend. Maar het goud van Peter Genyn was de echte climax van een heel bijzondere dag.” Ludo Van Campenhout organiseerde een diner ‘Geef om Antwerps Talent’, in samenwerking met sportclub Wapper en de voorzitter van de Antwerpse sportraad, voor Antwerpse talenten uit verschillende disciplines en Peter Genyn, Joyce Lefevre en Laurens Devos als talentvolle G-sporters. “De G-sporters zijn belangrijk voor Antwerpen. En ze zetten onze stad ook ver buiten haar eigen grenzen op de kaart. Er hier eens bij zijn, dat heeft wel iets extra.”

  Ludo Van Campenhout zakte af naar Berlijn met Marc Vergauwen, voorzitter van sportclub Wapper. Voor Vergauwen was de Europese titel van Genyn een ongelooflijke prestatie. “We hadden dit niet verwacht, gezien zijn operatie. Peter was in bloedvorm daarvoor en kon snel opnieuw sporten. Toch is het een fantastische prestatie dat hij alsnog goud pakt.”

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by