Zoekresultaten

    Geen resultaten gevonden
    Logo Wapper gaat voor G-sport

    Peter Genyn behaalt brons op de 200M in Parijs!

    2024/09/03

    Peter Genyn uit Kalmthout behaalt brons voor België op de Paralympische Spelen 2024 

    Kalmthout, 3 september 2024 – Peter Genyn (47) behaalt met trots een bronzen medaille voor België in de 200m (T51) op de Paralympische Spelen in Parijs. Hij komt als derde over de eindstreep met een tijd van 38:65. Landgenoot Roger Habsch werd 5de in dezelfde finale. De gouden medaille was voor de Canadees Fourni. De Fin Piispanen won zilver.

    Peter Genyn (47), die deel uitmaakt van sportclub Wapper, heeft al verschillende indrukwekkende prestaties geleverd in het rolstoelracen. Vandaag won hij zijn vijfde paralympische medaille in de 200m (T51) op de Paralympische Spelen van Parijs. Hij knalde naar de bronzen medaille in een tijd van 38:65.

    De overwinning op de Paralympische Spelen komt na een zware periode: Peter liep eerder dit jaar een blessure op en verwachtte geen medaille voor deze afstand. Voor hem is zijn vijfde deelname aan de Spelen dus alvast geslaagd. Op 6 september komt Peter nogmaals in actie in de 100m.

    De Paralympische Spelen vinden van 28 augustus tot en met 8 september plaats in Parijs. Op 9 september keren alle atleten in de namiddag samen huiswaarts. 

    Zo volg je Paralympic Team Belgium in Parijs  

    Via gsportvlaanderen.be en volg @gsportvlaanderen.   

    Via Sporza en VRT kan je dagelijks de Paralympische Spelen volgen, er wordt sterker ingezet op live verslaggeving en er is een dagelijkse talkshow.  

    Volg de prestaties van alle Belgen op de Paralympische Spelen via www.paralympic.be en via @paralympicteambelgium   

    Last minute ter plaatse supporteren? Via deze website kan je tickets kopen voor de Spelen: Paris 2024 Official Ticketing – Olympic and Paralympic Games

    (Bron: G-sport Vlaanderen)

     

     

    Adres clublokaal

    Fort-II-straat
    2160 Wommelgem
    Ondernemingsnr. 0407851049

    Website designed & sponsered by