Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Peter Genyn verbetert opnieuw 100M wereldrecord tijdens Memorial Van Damme 2020

  Peter Genyn brak vandaag, 4/9/2020,  zijn eigen wereldrecord in de 100 meter rolstoel in de categorie T51 (atleten met quadriplegie) tijdens de opening van de 44ste Memorial Van Damme in Brussel.

  De 43-jarige Antwerpenaar klokte 19,71 seconden en wist daarmee zijn vorige record van 19,75, behaald op 9 augustus in de GP van Brussel, ook al op de baan van het Koning Boudewijnstadion. (bron: Le Soir)

  Bekijk hier het Sporza filmpje met een opname van de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion (filmpje wordt voorafgegaan door reclame).

   
   

  Paralympiër Peter Genyn verpulvert eigen wereldrecord op Memorial Van Damme: “In Tokio had ik olympisch goud gehaald”

  KALMTHOUT - De Kalmthoutse paralympiër Peter Genyn (43) verbrak op de Memorial Van Damme vrijdagavond zijn eigen wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint. Een overwinning die hij vierde met een pak friet. Zotter moest het niet, want eigenlijk was het een domper. “Normaal zou ik op precies deze dag de 200 meter in Tokio rijden. Op de Memorial heb ik bewezen dat ik goud had kunnen halen.”

  Elien Van Wynsberghe (bron: GVA)

   

  Peter Genyn verbreekt wereldrecord op AG Memorial Van Damme

  Een paralympisch duel tussen twee Belgen opende de AG Memorial Van Damme. Onze twee landgenoten Peter Genyn en Roger Habsch (beiden klasse T51, tetraplegie) stonden naast elkaar aan de start van de 100 meter sprint. Peter Genyn won de wedstrijd in een tijd van 19.71, daarmee verbetert hij zijn eigen wereldrecord. Roger Habsch klokte af in 20.62.

  Zoals elk jaar stond er opnieuw een paralympisch luik op het programma van de AG Memorial Van Damme. In de 100 meter sprint stonden Peter Genyn uit Kalmthout en de Luikenaar Roger Habsch samen aan de start. Genyn is de huidige wereldrecordhouder, Habsch was in 2020 de tweede snelste ter wereld.

  Beide atleten gingen snel van start, maar Peter Genyn pakte al snel de wedstrijd in handen. Hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en kwam met voorsprong als eerste over de streep in 19.71. De wereldkampioen en Paralympisch kampioen verbetert daarmee zijn eigen wereldrecord dat hij op 9 augustus reed tijdens de Brussels Grand Prix (19.75).

  Peter Genyn: “Ik ben super tevreden. Ik ben in topvorm: drie van mijn vier wedstrijden op de 100 meter reed ik deze zomer onder de twintig seconden. Normaal reed ik vandaag normaal de 100 meter in TokyoVoor mij is dit het bewijs dat ik er zou gestaan hebben voor goud.”

  Over zijn landgenoot Habsch: “Roger en ik gaan de komende jaren goede concurrenten zijn. Hij rijdt momenteel ook heel sterk.”

  Over de Memorial: “De organisatie heeft er een mooi evenement van gemaakt. Zonder publiek, maar uit de speakers komt applaus en dat zorgt toch voor een goede beleving. Als wheeler kijk je ook naar de grond en zie je de lege tribunes niet.”

  De spectaculaire vorm van beide heren doet het beste verhopen voor de Paralympische Spelen die in 2021 van 24 augustus tot 5 september in Tokyo plaatsvinden.
  (bron: Parantee-Psylos)

   

   

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by