Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Tokyo 2021 zilver voor Peter Genyn op de 200M

  De Belgen Peter Genyn en Roger Habsch waren medaillewinnaars op de Paralympische Spelen van Tokio. De twee atleten wonnen respectievelijk zilver en brons op de 200 meter (klasse T51). De gouden medaille werd gewonnen door de Finse Toni Piispanen.

  Als Peter Genyn de zilveren medaille pakte, was de 44-jarige Antwerpenaar niet helemaal tevreden met zijn tweede plaats. "Ik kwam hier voor het goud, dus ik ben een beetje teleurgesteld", gaf hij toe.

  Genyn finishte in 37,11 seconden, net achter de Finse Toni Piispanen die won in 36,89. Onze landgenoot Roger Habsch won brons in 38.33. "Ik moet eerlijk zijn, ik wilde deze gouden medaille", zei Genyn na zijn race.

  «Ik wist van tevoren dat het heel intens zou worden tussen mij, Toni Piispanen en Roger Habsch. En dan moet je aan de top staan. Ik had vandaag sneller moeten zijn, had geen geweldige dag vandaag, maar ook geen slechte. Ik maakte een fout op de bocht en op dit punt moet alles perfect zijn. Het is jammer, want ik denk dat ik heel goed ben begonnen. Maar ik kon niet genoeg duwen. Mijn topsnelheid was net iets te laag.»

  Genyn stond niet te popelen om de hitte in Tokio het hoofd te bieden en bereidde zich grondig voor met zijn team. «De omstandigheden speelden uiteindelijk niet echt een rol.» hij was eerlijk. «Ik heb hier redelijk goed met de hitte omgegaan. Het was erg belangrijk voor mij van tevoren. Maar alles was in orde. Ik dacht echt dat we er klaar voor waren. Dus het is jammer dat ik het goud mis. »

  Genyn komt vrijdag weer in actie in Tokio op de 100m afstand. «Het zal belangrijk zijn om nu te herstellen voor vrijdag.» concludeerde hij. «En dan wil ik wraak nemen. Dat is het doel. Toni Piispanen is de afgelopen twee jaar sneller geweest over de 100 meter, maar ik heb nog steeds het wereldrecord en ik heb niet de intentie om toe te geven zonder een gevecht.»

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by