Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  Vlaams Individueel te Merksem op 24 en 25 februari 2018

  24 en 25 februari 2018 : het Vlaams individueel boccia werd gespeeld in 'sporthal de Rode Loop te Merksem. Het was een organisatie van Wapper.

  Na vorig jaar een minuut stilte te hebben moeten vragen voor Daphne, die plots overleden was, startte ook dit jaar het tornooi met een minuut stilte. Opnieuw viel er een bocciaspeler te betreuren.  Achille, jonge enthousiaste bc3-speler van Spinakker, was ook onverwachts overleden.  We zullen je missen Achille !

  Voor Wapper hadden we 8 atleten ingeschreven.  Kim (bc4), Katya (bc1), Pieter (bc3), Yani(bc3), Bert (bc2),Kevin (bc2), Werner (bc2) en Wioletta (bc2).  Yani moest helaas weer forfait geven.  Vorig jaar was haar assistent Linda ziek en dit jaar was ze zelf ziek.  Ook Katya kon niet spelen wegens rugklachten. Ze kwam wel supporteren.

  Een tornooi organiseren is een hele klus : eerst een zaal vastleggen, tafels en stoelen bestellen, catering organiseren, vrijwilligers zoeken om lijnen te plakken en de tafels te bemannen, tape kopen, spelers inschrijven, inschrijvingen en betalingen opvolgen, mogelijke subsidiëring nagaan ....en ga zo maar door !  Er komt veel bij kijken.

  Kortom...eigenlijk rust je niet voor het tornooi voorbij is. De moeilijkste klus is genoeg vrijwilligers te vinden.  Gelukkig zijn er nog wel mensen te vinden die de club genegen zijn en graag helpen.  Bij deze wil ik al deze mensen bedanken voor hun inzet !

  Toch nog enige extra vermeldingen !

  Vrijdagavond werd de sportzaal voorbereid. We gingen dit doen met 7 mensen.  Omdat er enige zieken waren (Er waren er echt veel dit jaar) hebben we dit met maar 4 mensen moeten doen...een huzarenstukje dat 3 uur in beslag heeft genomen.  Heel hartelijk bedankt aan Wilfried, Freddy en Frank.  Zonder hen had ik die klus niet kunnen klaren.

  Ook Phillipe wil ik hier vermelden.  Hij heeft, ondanks dat hij actief in Wapper gestopt is, toch voor ons de catering georganiseerd.  Dat was een hele zorg minder.  Fijn dat je dit wou doen Phillipe!

  En natuurlijk verdienen Karin en Frank nog een extra bedankje.  Karin was weer scheidsrechter voor Wapper en Frank fungeerde als lijnrechter.  Deze mensen zijn onmisbaar om onze atleten te kunnen laten spelen.  Hopelijk vinden we in de toekomst nog mensen die ook scheidsrechter willen worden.

  En dan nu de prestaties van de Wapperspelers

  Kim :

  Kim speelde in een poule van 5.  Hij diende 4 wedstrijden te spelen. Omdat Olivier zich ziek meldde waren het er uiteindelijk maar 3.  Kim verloor van Lander en Tine.  Het waren wel spannende wedstrijden die hij verloor met maar één punt verschil.  Bij Tine kwam het zelfs tot een tiebreak.

  Tegen Bavo, toch wel de nummer 1 bij de bc4's, won hij verassend met 6-3!  Goed gespeeld Kim!

  Bij de prijsuitreiking was er wel even verwarring.  Aanvankelijk kreeg hij een bronzen medaille.  Daarna werd hij in allerijl terug geroepen, want men dacht dat het mis was en hij een zilveren medaille haalde.  Sportief werden de medailles tussen Bavo en Kim gewisseld...en...toen bleek dat het toch juist was...dus toch de bronzen voor Kim en opnieuw uitwisseling van medailles.

  Kevin :

  Kevin zat in een poule van 6 en moest dus 5 wedstrijden spelen. 2 van de wedstrijden waren tegen eigen clubspelers Bert en Wioletta. De andere tegenstrevers waren Peter Van der Bracht, Phillipe Goyvaerts en Lindsay Suvee.

  Het was geen gemakkelijke klus. Toch wel sterke tegenstrevers en slechts de eerste 2 van de poule zouden door gaan naar de 1/2 finale.  Helaas kon Kevin slechts één wedstrijd winnen.  Tegen Peter werd het 2-4, tegen Bert 2-7, tegen Phillipe 0-7, tegen Lindsay 2-3 en tegen Wioletta won hij met 3-2.

  Soms wat meer tijd nemen, wat langer concentreren, ...hij deed wel zijn best. 

  En voor de 2de keer hielp hij, door te winnen van Wioletta, Bert in de 1/2 finale. Wanneer hij niet had gewonnen van Wioletta, zou Bert ongetwijfeld gestrand zijn in zijn poule.  Voor Wioletta was het wel jammer, want anders was zij door gegaan !

  Pieter :

  Pieter had een poule van 5 en diende dus 4 wedstrijden te spelen. Hij won van Yani door forfait (Yani was ziek), versloeg Robin van Lommel met 15-0, verloor verrassend van Dimitry van Steenkiste met 1-3 en won van Pieter Verlinden met 12-0.

  Daarna was Pieter niet meer te stoppen.  de 1/4 finale won hij zonde slag of stoot van Sven Perseyn, die door een misverstand niet kwam opdagen, in de halve finale versloeg hij Kevin de Bruyker en in de finale tegen Jordy was hij de betere met 7-4.

  Pieter verdiende hiermee de gouden medaille !

  Werner :

  Werner speelde zijn eerste officieel tornooi na een sabbatjaar. De verwachtingen waren eigenlijk niet hoog gespannen.  Werner deed vooral mee om te zien waar hij staat en zich voor te bereiden voor de team and pairwedstrijden in april.  Bovendien werd hij geplaagd door een stevige verkoudheid. Hij was dus ook fysiek niet in orde.

  Hij zat in een poule van 5 en moest dus 4 wedstrijden spelen. Zijn eerste wedstrijd was al meteen tegen de nummer 1 Francis. En hier gebeurde wat niemand verwachtte.  Werner gaf alles wat hij in zich had.  Tegen deze oude rivaal van hem kon hij toch nog wat beter boccia boven halen.  Met groeiende verbazing zagen we Werner Francis verslaan.  Het werd 4-2 !

  Na dit wapenfeit slaagde hij er nog in te winnen tegen Manu (7-2) en Bert Tubbax (5-2).  Tegen Jean verloor hij nipt met 3-4. Werner was door naar de 1/2de finale !

  Toen ging het bergaf.  De zware verkoudheid en de geleverde inspanningen begonnen hun tol te eisen.  In de halve finale tegen Phillipe haalde hij geen niveau meer.  Hij verloor met 1-9.  In de kleine finale kwam hij terug uit tegen Francis.  Francis kon hier revanche nemen.  Werner deed nog verwoed zijn best, maar verloor tenslotte met 1-4.  Het brons was voor Francis !

  Wioletta :

  Wioletta zat in dezelfde poele als Kevin en Bert.  Zij speelde een goed tornooi.  Ze won met 4-3 van Lindsay, 4-3 van Peter en 4-2 van Phillipe. Gek genoeg verloor zij hier enkel van haar Wappermedespelers.  Bert klopte haar met 5-2 en Kevin met 3-2.

  Eigenlijk had ze wel verdiend om verder te gaan, maar ja...dan had ze er één meer moeten winnen.  Wioletta bleef steken in haar poule na een toch wel verdienstelijk tornooi !

  Werner speelde, naargelang de omstandigheden, een super tornooi.  Goed gedaan !

  Bert :

  Voor Bert was dit een belangrijk tornooi.  Als dit goed zou gaan dan zou hij vertrokken zijn voor de rest van het seizoen.  Het gevoel zat nog niet helemaal goed, het werpen nog wat te wisselvallig.  Hij had een goed tornooi nodig voor het zelfvertrouwen !

  En het ging met hoogten en laagten... soms bevredigend, soms frustrerend... maar het tornooi draaide goed uit !  Hopelijk is hij dan inderdaad ook gelanceerd voor dit seizoen !

  Hij begon goed tegen Wioletta die hij versloeg met 5-2. Kevin moest het onderspit delven met 7-2 (toch niet de monsterscore van vorig jaar), Lindsay kreeg 0-8 aan haar broek en Peter verloor van hem met 2-3. 

  Bij Phillipe leek opeens niets meer te lukken.  De zware verliesscore van 0-12 had hem bijna zijn 1/2 finale plaats gekost.  Indien Wioletta van Kevin zou hebben gewonnen, had hij blijven steken in zijn poule door deze grote tegenscore.  Hij kon verder dank zij Kevin...opnieuw !

  In de halve finale kwam hij uit tegen Francis.  Bert was het aan zichzelf en Kevin verplicht om zich te herpakken en op ze minst een mooie wedstrijd te spelen.  En dat lukte !  Bert vond zijn 2de adem en speelde niet alleen een goede wedstrijd, maar versloeg zelfs ook Francis. Deze werd voor de 2de maal dit tornooi geklopt door iemand van Wapper 5-1...vast een harde noot om te kraken !

  Bert speelde aldus de finale tegen Phillipe Goyvaerts.  Dit werd een spannende wedstrijd met wisselende kansen.  Phillipe haalde echter de  bovenhand.  Bert verloor met 2-3...een miniem puntenverschil.  Zilver was zijn deel !

  Bert kan hierbij terugblikken op een goed resultaat. Benieuwd of hij hier een goed zelfvertrouwen uit put.

   

  Wist je dat ?

  • Er heel wat bestuursleden van Wapper mee kwamen helpen?
  • De medailles werden uitgedeeld door 3 bestuursleden in volgorde van grootte : Christophe, Lou en Joyce?
  • Het koud was in de sporthal?  Als je een hogere temperatuur wil, kan dat alleen op afstand per computer geregeld worden...en niemand bereikbaar!  We speelden met een gemiddelde temperatuur tussen de 16 en de 18 graden! Dank u wel stad!
  • De assistenten van de bc3's en bc1's ook een medaille kregen?
  • Marina weer trouw kwam supporteren voor de Wapperatleten?
  • Linda ook een kijkje kwam nemen?
  • Walther mee aan de timerklokken zat? Hij helpt echt graag!

   

  Meer nieuws lees je op de website van Patrick Rawoe; http://www.bocciapatrick.tk/Vlaams%20individueel.html

  En de foto's vind je terug op deze link.

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by