Zoekresultaten

  Geen resultaten gevonden
  Logo Wapper gaat voor G-sport

  WK Atletiek in Dubai 2019

  Peter Genyn is wereldkampioen op de 200 meter rolstoelsprint in de klasse T51. Enkele dagen eerder pakte hij zilver op de 100 meter, een gezonde revanche dus!

  De World Para Athletics Championships vonden van 7 tot 15 november plaats in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). België treedt aan met een delegatie van elf atleten.

  Peter Genyn en Roger Habsch stonden aan de start van de 200 meter in de klasse T51 (tetraplegie).
  Enkele dagen na zijn zilveren medaille op de 100 meter stond Peter weer tegenover zijn eeuwige rivaal Toni Piispanen. Onze landgenoot was gebeten om deze keer wel aan het langste eind te trekken tegen de Fin. Genyn was erg gefocust en reed technisch sterke wedstrijd. Hij won goud in een tijd van 37.90 (0.42 seconden sneller dan de Fin) en pakt zo opnieuw een wereldtitel.

  De atleet uit Kalmthout reageert opgetogen na zijn wedstrijd. «Het is schitterend ! Toni Piispanen domineerde het hele seizoen, dus daarom is dit wel geweldig. Ik ben heel tevreden met deze gouden medaille. Als ik terug in België ben, dan eet ik een bakje friet en heb ik drie weken rust. Daarna gaan we opnieuw aan de slag met Tokio als belangrijkste doel. »

  Peters reactie op facebook:
  Yes… het mooiste kleurtje is voor mij op de 200m J… een perfecte afsluiter van een lang en lastig seizoen ….het was vechten voor deze medaille tot op het einde, maar dat maakt het extra mooiJ… Nu even rust en daarna vliegen we erin om hopelijk in Tokyo de verzameling goud uit te breiden J… Bij deze wil ik jullie allen bedanken voor het vertrouwen. #motivation#hardwork#Dubai2019

  Roger Habsch (Ligue Handisport Francophone) werd vijfde in 42.06.

   

   

   

  Adres clublokaal

  Fort-II-straat
  2160 Wommelgem
  Ondernemingsnr. 0407851049

  Website designed & sponsered by