• RaceRunning is nu Frame Running

    Een Frame Runner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. 

Wat?

Frame Running is een sport voor personen met een fysieke handicap, waarbij er wordt  gelopen met een driewielig sporthulpmiddel op een atletiekpiste en dit voor zowel korte als lange afstanden.
Frame Running is ideaal om je conditie te verbeteren of te onderhouden en om bij een sportactiviteit te participeren. Dit kan van recreatief tot competitie niveau. Het is een vrij nieuwe discipline die zeer snel internationaal aan het groeien is, al kan het vergeleken worden met het vroegere petrafietsen.

Voor wie?

De Frame Runner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. 

Locatie:

Louis De Winterstadion, Gemeentepark 17, 2930 Brasschaat  - routeplan

Elke zaterdag van 10:00 - 12:00 uur.

Verantwoordelijke en trainer:

Stefan Van Camp
Contact: 0498 75 85 56

framerunning@wapper.be